Naslovna Hronika Za trgovinu kokaina u Negotinu sporazumno tri godine zatvora

Za trgovinu kokaina u Negotinu sporazumno tri godine zatvora

891
0

Negotinac Robert Andonovski (29) i Majdanpečanin Aleksandar Nikolić (27), vojnik po ugovoru u kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru, uhapšeni 21. marta u Negotinu sa 564 grama kokaina, pravnosnažno su osuđeni na tri godine zatvora.

Nikolić i Andonovski su priznali da su izvršili delo koje im se stavlja na teret, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i, nakon dogovora sa Višim javnim tužilaštvom, osuđeni su na po tri godine zatvora.

Protiv Zorana S. (28), takođe vojnika po ugovoru zaječarskog garnizovana, na radnom mestu čuvara negotinske karaule, koji je, takođe osumnjičen za isto krivično delo, postupak je i dalje u toku, ali kako saznajemo, i on je podneo predlog o zaključenju sporazuma.

Ova trojka je uhapšena 21.marta uveče u spektakularnoj akciji policije, koja je uspela da iz zaustavi u negotinskoj Hajduk Veljkovoj ulici.

Prilikom bekstva jedan od vojnika po ugovoru je odbacio tovar kokaina, a drugi je to pokušao baš u trenutku kada ih je policija zaustavila u negotinskoj Hajduk Veljkovoj ulici.

Prilikom pretresa automobila, osim kokaina, koji je bio spakovan u ukupno 28 paketića, u kristalu, najčistijeg sastava i nemiksovan drugim supstancama, pronađena je i vagica za precizno merenje.