Naslovna Društvo Za regionalno takmičenje iz srpskog jezika plasiralo se 17 negotinskih osnovaca

Za regionalno takmičenje iz srpskog jezika plasiralo se 17 negotinskih osnovaca

777
0

Osnovna škola  „Vuk Karadžić“  ovog vikenda ugostila takmičare iz srpskog jezika koji su se borili za dalji plasman. Donji prag znanja, za regionalno nadmetanje, 16 poena.

 

U kategoriji učenika petog razreda čak sedmoro njih je izborilo plasman za regionalno takmičenje.  Prvo mesto osvojio je Stefan Tadić, učenik Osnovne škole “Branko Radičević“.

Drugo mesto dele: Marko Uruković iz iste škole, Lana Mikić, učenica OŠ “Pavle Ilić Veljko“ iz Prahova i Marko Šujeranović iz OŠ “Vuk Karadžić“.

Treće mesto, prema broju poena, podelile su: Jelica  Živković  iz OŠ “Branko Radičević“, Sofija Vidanović iz OŠ „Vera Radosavljević“ i Jelena Popović iz OŠ “Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice.

I šestaci su bili uspešni na ovogodišnjem nadmetnaju u poznavanju srpskog jezika. Njih šestoro ima plasman za dalje takmičenje. Prvo mesto dele čak tri učenika iz OŠ „ Branko Radičević“: Aleksa Paunović ,  Bojana Janković  i  Milica Jevremović.

Drugoplasirani su Nina Ergarac iz OŠ “Vuk Karadžić“ i Miloš Prstić iz OŠ “Vera Radosavljević“, dok je treće mesto osvojio Mihajlo Matović iz OŠ “Vuk Karadžić“.

U kategoriji učenika sedmog razreda  je najmanje plasiranih takmičara. Najuspešniji je Uroš Stojanović iz OŠ “Vuk Karadžić“ koji je osvojio drugo mesto.

I osmaci su bili malobrojni, ali je njih troje steklo poene za dalje takmičenje. Najviše je osvojila Anja Pavlović iz OŠ “Vera Radosavljević“.

Drugo mesto pripalo je Mariji Radosavljević iz OŠ “Branko Radičević“, a i trećeplasirani Vuk Perišić dolazi iz ove škole.

Učenike su za opštinsko takmičenje pripremali nastavnici: Marko Kostić, Maša Milivojević, Olivera Mihajlović, Biljana Andonov, Slađan Mihajlović, Marta Radosavljević, Bojana Đorđević i Danijela Milošević.

Domaćin regionalnog takmičenja je Osnovna škola “Vera Radosavljević“ u Negotinu. Takmičenje će biti održano 28.aprila.