Naslovna Društvo Za putovanja u Nemačku i Austriju obavezna elektronska prijava

Za putovanja u Nemačku i Austriju obavezna elektronska prijava

5877
0

Sve osobe koje iz Srbije ulaze u Nemačku dužne su da se elektronski prijave. Ova prijava od 15. januara obavezna je i za sve one koji iz Srbije idu u Austriju.

 

Ukoliko su prethodnih deset dana pre ulaska u Nemačku boravili u Srbiji, putnici su dužni da pre izlaska iz Srbije popune elektronsku prijavu na OVOJ veb-stranici koja postoji, između ostalih i na srpskom jeziku.

Potvrdu u pdf-formatu koju će dobiti na mejl dužni su da pokažu svom prevozniku prilikom čekiranja jer u suprotnom neće moći da putuju. Tu istu potvrdu dužni su da daju na uvid i prilikom ulaska u Nemačku.

Od 15. januara prijava elektronskim putem obavezna je i za ulazak u Austriju, s tim što se ona popunjava isključivo online na nemačkom ili engleskom jeziku, za razliku od one potrebne za Nemačku koja može da se popuni i ručno na propisanom obrascu.

“Ukoliko putnici za Nemačku nemaju mogućnost da izvrše prijavu elektronskim putem, u tome im možemo pomoći na našem šalteru ili im tu potvrdu može popuniti naše vozno osoblje u samom autobusu. Što se elektronske prijave za ulazak u Austriju tiče ona se popunjava isključivo putem interneta, ali ukoliko putnici za to nemaju mogućnosti takođe im možemo pomoći na našim šalterima. Za sva pitanja našim putnicima stojimo na raspolaganju, i mogu nas pozvati putem telefona 019/544 767, 019/435 035, 069/ 88 28 104, 069/ 88 28 200”, kaže Predrag Dinkić, zamenik direktora u “Nikolić prevozu”.