Naslovna Društvo Za projekte negotinskih udruženja građana šest miliona iz opštinske kase

Za projekte negotinskih udruženja građana šest miliona iz opštinske kase

235
0

U susret novom konkursu za sufinansiranje projekata društava, udruženja građana i nevladinih organizacija, Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin inicirao je sastanak sa predstavnicima udruženja i organizacija civilnog društva.

Cilj sastanka kojem su prisustvovali predstavnici tridesetak udruženja građana,  društava i organizacija civilnog društva, bio je upoznavanje sa uslovima pod kojim će se sprovesti ovogodišnji konkurs za sufinsiranje projekata od javnog interesa za opštinu.

Odlukom o budžetu za 2018. za ove namene predviđena su sredstva u visini od šest miliona dinara, milion više nego prošle godine.

Tokom današnje diskusije predstavnika organizacija, udruženja i društava koja svoju aktivnost realizuju na teritoriji opštine Negotin, Vladimir Veličković je istakao da je neophodno da se društva koja imaju istu delatnost udružuju sa ciljem da mogu da realizuju i kvalitetnije programe i projekte, budući da ih sve muče iste muke  – nedostatak novca.

Predlog je da se udruženja, društva i nevladine organizacije eventualno udružuju u asocijacije srodnih ili istih delatnosti i na taj način eventualno računaju i na veća sredstva za svoje projekte.

Prošle godine je opština Negotin sa ukupno pet miliona dinara podržala projekte 32 udruženja, 2016. sa četiri miliona dinara 28 projekata, a 2015. sa 4,54 miliona dinara 27 projekata udruženja građana, nevladinih organizacija i društava.

Inače, na teritoriji opštine Negotin deluje oko 50 društava, od kojih, zanimljivo je, pojedina imaju iste zastupnike, a kod nekih delatnosti postoje čak i po četiri udruženja, od kojih svako deluje zasebno, ali često ima iste članove.