Naslovna Društvo Za projekte 49 udruženja sedam miliona dinara iz budžeta opštine Negotin

Za projekte 49 udruženja sedam miliona dinara iz budžeta opštine Negotin

511
0

Opština Negotin objavila je konačnu listu odobrenih projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja, a koje će lokalna samouprava sufinansirati u 2021.

Foto: Dragan Veljković

U odnosu na prethodnu, lista je korigovana kod Udruženja „Mislimo zajedno“ koje je podnelo prigovor zbog pogrešne primene uslova konkursa kojim je ova negotinska organizacija odbijena jer ne postoji najmanje godinu dana, što, iako je ranije postojao taj uslov, ovogodišnjim konkursom nije bio predviđen.

Komisija je nakon što je usvojila prigovor, rangirala i ocenila projekat „Azbuka demokratije kroz učenje i igru“ Udruženja „Mislimo zajedno“ opredelivši iz lokalne kase za realizaciju aktivnosti po projektu 60.000 dinara.

Zbog procene epidemiologa Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru da bi ovogodišnja 47. smotra „Susreti sela“  trebalo da se odloži do povoljnijih epidemioloških prilika, Komisija je ponovo bodovala prijave kulturno-umetničkih društava koja su u svojim programima predvidela učešće na ovoj manifestaciji.

U odnosu na prvu preliminarnu listu, iznos sredstava kojim će opština sufinansirati projekte udruženja korigovana je kod kulturno-umetničkih društava „Čučuk Stana“ iz Sikola i AKUD „Floričika“ iz Jabukovca, čiji su projekti „Knjigu piše Čučuk Stana 2”, odnosno “Floričika u pesmi i igri 2” podržani sa po 50.000 dinara, umesto prvobitnih 80.000.

Odlukom o izboru projekata koji će se finansirati ili sufinansirati iz budžeta,  sedam miliona dinara koliko je za ove namene predviđeno budžetom, 200.000 više nego prošle godine, raspoređeno je za realizaciju projekata 49 udruženja i nevladinih organizacija koje deluju na području opštine Negotin., sa prosečno 20.000 do 900.000 dinara.