Naslovna Društvo Za projekte 12 medija 9,5 miliona dinara

Za projekte 12 medija 9,5 miliona dinara

265
0

Opštinsko veće donelo je rešenje o raspodeli sredstava po raspisanom konkursu  za sufinansiranje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Negotin u 2022. Podržano je 12 projekata sa ukupno 9,5 miliona dinara.

Najviše sredstava, odlukom komisije u čijem su sastavu bili: Miloš Lazić iz Stare Pazove na predlog Udruženja elektronskih medija Comnet, Radojica Mali iz Bele Crkve na predlog Udruženja Rab Srbija, kao i Ilija Stojanović iz Beograda, samostalni predlog, dobio je Moto Boem Trans, ogranak TV Trans čiji je projekat „Negotinci“ podržan sa 3,45 miliona dinara.

Po milion dinara dobili su DOO „Istok Company“ Salaš – TV Istok za projekat „Budućnost Negotina“, kao i „Digital media network“ DOO Beograd – Portal 24/7 za projekat „24sedam: Negotin“.

NG Media – NG Portal podržan je sa 800.000 dinara za projekat „Negotin – prestonica Istoka“, Moto Boem Trans, ogranak MB Portal sa 750.000 dinara za projekat „Danas mladi, sutra lideri“, a TV Kladovo sa 700.000 dinara za projekat „Negotin na dlanu“, RTV Majdanpek – T1 Televizija dobila je 600.000 dinara za projekat „Trans Krajina – ekspres“, Narodne novine Zavičaj 500.000 za projekat „Negotin!“ a Npress iz Bora 400.000 dinara za projekat „Kutlačom kroz Krajinu“.

Sa po 100.000 dinara biće sufinansirani: „Glas sporta“ Sportskog saveza grada Zaječara za projekat „Biram sport – negotinski sportski talenti“, DOO za izdavanje novina „MM Boned“ – Nedeljnik „Timočke“ iz Bora za projekat „Manifestaciona razglednica Negotina“ i „Agro Jug Media“  iz Niša za projekat pod nazivom „Udruživanje i zadrugarstvo kao neophodnost – Negotin“ .

Na konkurs koji je raspisan početkom marta javio se 31 medij, od kojih je podržano njih 12. I ove godine je, kao i prošle, za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja izdvojeno 9,5 miliona dinara.