Naslovna Društvo Za program “Moja prva plata” konkuriše 21 poslodavac iz opštine Negotin

Za program “Moja prva plata” konkuriše 21 poslodavac iz opštine Negotin

983
0

Na javni poziv Nacionalne službe za zapošljavanje za učešće u programu „Moja prva plata“ javio se 21 poslodavac sa teritorije opštine Negotin.

Panorama Negotina; Foto: Dragan Veljković

Oni su oglasili 28 pozicija za mlade, uglavnom četvrtog stepena stručnosti. Administrativne radnike traže “Timok”, advokat Mirjana V.Deretić, “Profesionalac”, prodavce četvrtog stepena stručnosti “Nandiva Group”, “Hausmarket”, a trećeg “Green apple 001”.

“Alkana Trade” i “Hausmarket plus” traže referente nabavke, Agencija “Danković” knjigovođu, Dental centar “Zorana” stomatološku sestru, Unicredit banka savetnika za klijente u bankarstvu, Geodetski biro “Geocentar” geodetskog tehničara, “New S&J Style” i Suzana Ibraimi PR za proizvodnju torti i kolača frizere a “Viva Exclusive” kozmetičara.

“Eliksir” u Prahovu potražuje jednog saradnika u oblasti ekonomskih nauka i četiri hemijska laboranta sa četvrtim stepenom stručnosti i jednog autoelektričara sa trećim stepenom stručnosti.

Republički fond za zdravstveno osiguranje referenta za socijalno osiguranje četvrtog stepena stručnosti, Muzej Krajine dva muzejska vodiča, takođe sa srednjom školskom spremom, osnovne škole “Vera Radosavljević” i “Branko Radičević” po jednog master učitelja, a Centar za socijalni rad diplomiranog ekonomistu sa osnovnim akademskim studijama i najmanje 240 ESPB.

Nezaposleni će na željene pozicije moći da se prijave na sajtu „Moja prva plata“ u periodu od 3. do 31. oktobra. Poslodavci iz privatnog sektora imaće mogućnost da kandidate biraju od 1. do 15. novembra, a  poslodavci iz javnog sektora od 16. do 30. novembra.

„U roku od 15 dana od dana konačnog izbora kandidata, na sajtu sajtu „Moja prva plata“ biće objavljena lista oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata. Četvrta faza realizacije programa podrazumevaće potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, i početak sprovođenja programa u roku od 15 dana od dana formiranja liste oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata“, navode u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

U programu „Moja prva plata“ mogu da učestvuju mladi do 30 godina starosti, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva. Program će se sprovoditi kod poslodavca, u privatnom i javnom sektoru, u trajanju od devet meseci, tokom kojih će angažovani sa srednjim obrazovanjem dobijati novčanu naknadu u iznosu od 25.000 dinara, a mladi sa visokim obrazovanjem 30.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

„Ovim programom daje se mogućnost mladima koji nemaju radno iskustvo da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca, u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad, kako bi na taj način povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje“, ističu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.