Naslovna Ekonomija Za privrednike iz Negotinske i Timočke krajine besplatna savetovanja o novim zakonskim...

Za privrednike iz Negotinske i Timočke krajine besplatna savetovanja o novim zakonskim propisima

192
0

U Zaječaru će u sredu, 4. decembra biti održana besplatna savetovanja za javni i privatni sektor, namenjena pravnim licima i pravnim, finansijskim i računovodstvenim službama u okviru njih, koje posluju u Zaječaru i regiji koja ga okružuje.

Foto: Igor Mitrović

U Gradskoj upravi u Zaječaru (Trg oslobođenja 1) sa početkom u 10 časova biće održano savetovanje na temu “Novi propisi u javnom sektoru i popis imovine i obaveza za 2019”.

Učesnici na seminaru će imati priliku da se upoznaju sa najnovijim izmenama propisa i aktuelnim pitanjima od značaja za rad javnog sektora, novinama u oblasti obračuna plata i drugih primanja zaposlenih, procedurama za redovan godišnji popis imovine i obaveza za 2019. godinu, kao i sa početkom primene novog Zakona o javnim nabavkama, sa posebnim osvrtom na propise kojima se uređuju javne nabavke prilikom organizovanja i izvođenja nastave u prirodi i ekskurzija.

U prostorijama Timočkog omladinskog centra (Generala Gambete 44), takođe od 10 časova, biće održano besplatno savetovanje namenjeno privatnom sektoru na temu “Novine u poreskim i računovodstvenim propisima i poresko-računovodstvene aktuelnosti vezane za kraj poslovne godine”.

Na savetovanju će, pre svega, biti reči o najnovijim izmenama i dopunama poreskih zakona, kao i o novim zakonima o računovodstvu i o reviziji.

Pored toga, na savetovanju će biti reči o poresko-računovodstvenim pitanjima koja su aktuelna na kraju svake poslovne godine, kao što su PDV tretman manjka i rashoda dobara, izdaci za reklamu i reprezentaciju, popis imovine i obaveza i drugo.