Naslovna Društvo COVID-19 Za pacijente sa respiratornim infekcijama u negotinskom Domu zdravlja formirane dve ambulante

Za pacijente sa respiratornim infekcijama u negotinskom Domu zdravlja formirane dve ambulante

4443
0

Zdravstveni centar Negotin formirao je dve ambulante za pacijente sa simptomima respiratorne infekcije u Službi opšte medicine Doma zdravlja koje će raditi svakog radnog dana i vikendom od 7 do 22 sati.

U Službi opšte medicine negotinskog Doma zdravlja svakog dana od 7 do 22 sata biće otvorene ambulante za pacijente koji imaju simptome respiratornih infekcija.

Na ulazu u treću lamelu Doma zdravlja nalazi se punkt gde će zdravstveni radnici vršiti trijažu pacijenata u zavisnosti od njihovih tegoba i upućivati ih u određene ordinacije.

“U Službi medicine rada su ambulante u kojima će lekari raditi sa ostalim pacijentima – kojima je neophodan pregled tog dana ili propisivanje terapije. Rad lekara i med.sestara u ambulantama u selima opštine Negotin odvija se po danima kao i do sada – bez promena”, obaveštavaju nas iz Zdravstvenog centra Negotin.

Kako navode u ovoj ustanovi termini koji su već unapred određeni  kroz kompjuterski sistem zakazivanja kod izabranog lekara ili lekara specijaliste, u vreme trajanja vanrednog stanja u zemlji – NEĆE VAŽITI.

“Izabrani lekar ili lekar iz Hitne službe će uputiti pacijenta na pregled kod određenog specijaliste ako je to neophodno, sa uputom na kome je oznaka „hitno“. Pacijenti sa visokom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem moraju da se jave telefonom Hitnoj službi, a NE DA DOLAZE sami u Hitnu službu, da bi se dalje preduzeli odgovarajući postupci prema proceduri”, saopštavaju nadležni u ZC Negotin.

DEŽURNI TELEFONI:

  • Služba Hitne pomoći 194;
  • Dežurni telefoni Zdravstvenog centra Negotin od 07-22 časa
  • Za pacijentima sa simptomima respiratornih infekcija: centrala 019/ 542-951 lokali 1055, 1193
  • Za produženje elektronskih recepata: 062-88-58-111
  • Za informacije koje će pacijentima davati lekari: 062- 88-58-112
  • Odgovorna sestra za Službu opšte medicine i Službu medicine rada u Domu zdravlja: 063-70-20-782
  • Glavni tehničar Doma zdravlja: 062-80-65-746