Naslovna Društvo Za osnovce vikend u znaku matematike, hemije i književnosti

Za osnovce vikend u znaku matematike, hemije i književnosti

471
0

Opštinsko takmičenje iz matematike okupiće i ove godine najveći broj učenika. Snage će ovog vikenda odmeriti i takmičari iz hemije i ljubitelji književnosti.

Svake godine takmičenje iz matematike okupi najveći broj učenika od trećeg do osmog razreda osnovnih škola naše opštine, pa će se tako ove godine u rešavanju matematičkih zadataka nadmetati 132 učenika iz sedam škola. Takmičenje će ispratiti 29 nastavnika.

Zadatke će 120 minuta rešavati osnovci od četvrtog do osmog razreda koji će se boriti za plasman na okružno takmičenje, s obzirom da se, po pravilima, takmičenje za učenike trećeg razreda završava na opštinskom nivou.

Domaćin opštinskog takmičenja iz matematike, koje će biti održano 2. marta od 11 do 13 sati, je Osnovna škola „Vera Radosavljević.

U nedelju 3. marta učenici sedmog i osmog razreda naše opštine nadmetaće se u poznavanju hemije. Takmičare će ugostiti Osnovna škola „Vuk Karadžić“.

Sedmaci i osmaci koji vole da se druže sa lektirom i ostalim književnim delima  nadmetaće se na Književnoj olimpijadi, takođe u nedelju 3. marta. Domaćin ovog zanimljivog takmičenja biće Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu.