Naslovna Društvo Za opštinski GIS portal opštini Negotin odobreno 4,8 miliona dinara

Za opštinski GIS portal opštini Negotin odobreno 4,8 miliona dinara

386
0

Iz budžetskog fonda Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave opštini Negotin odobrilo je 4,8 miliona dinara.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odobrilo je 14 projekata u visini od 48,9 miliona dinara. Ta sredstva su namenjena za pružanje finansijske, tehničke i druge pomoći u cilju bržeg i kvalitetnijeg uvođenja e-uprave i savremenih informacionih tehnologija, kako bi se modernizovao i unapredio rad lokalnih samouprava i povezao sa državnim organima.

Opštini Negotin za Opštinski GIS portal (geografski informacioni sistetm) odobreno je 4,8 miliona dinara, objavljeno je na sajtu ovog ministarstva.

U okviru ovog budžetskog fonda odobreni su projekti i lokalnim samoupravama u okruženju, pa je tako gradu Zaječaru za adaptaciju i sanaciju poslovne zgrade u Dositejevoj 1 odobreno 18 miliona dinara, a za poretanje edukativnog centra i realizaciju dodatnih programskih sadržaja karavana „Izađi mi na teglu“ 852.000 dinara.

Opštini Kladovo odobreno je 5,5 miliona za rekonstrukciju platoa ispred Doma omladine i prilaznog trotoara ulice 29. septembar, a opštini Knjaževac 10 miliona dinara za izgradnju Upravne zgrade JKP “Standard”.

Iz budžetskog fonda za program lokalne samouprave sa 489,3 miliona dinara sufinansiraju se 77 projekata, koji su namenjeni realizaciji novih ili završetak započetih projekata, na unapređenje informacionih tehnologija i e-upravu, za pružanje pomoći u organizaciji kulturnih, sportskih, turističkih i drugih manifestacija od posebnog značaja za građane, kao i projekata koji doprinose preventivnom delovanju i drugih nepogoda u cilju zaštite imovinskih interesa.