Naslovna Društvo Za okružno takmičenje osnovaca u poznavanju stranih jezika plasiralo se 11 učenika...

Za okružno takmičenje osnovaca u poznavanju stranih jezika plasiralo se 11 učenika opštine Negotin

1249
0

Za učešće na okružnom takmičenju iz engleskog i nemačkog jezika ovog vikenda nadmetali su se učenici osmog razreda, koji, inače, jedini po takmičarskim propozicijama i imaju pravo da se takmiče.

Domaćin opštinskog takmičenja je bila Osnovna škola „Vuk Karadžić“ , koja je u subotu 23. februara ugostila takmičare iz engleskog jezika.

Prvo mesto osvojio je Bogdan Mardaljević, učenik Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Drugoplasiranih nema, ali po broju osvojenih poena treće mesto dele četiri učenika: Sara Bkić i Jovan Stojimirović, oboje iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Strahinja Vojvodanović iz Osnovne škole „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice i Ilija Stanković iz Osnovne škole „Branko Radičević“.

Opštinsko takmičenje stranih jezika završeno je nadmetanjem osmaka u poznavanju nemačkog jezika koje je takođe održano u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

Plasman za okružno mesto osvojila je Laura Janković iz Osnovne škole „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice zauzevši, po broju poena, drugo mesto.

Treće mesto dele čak pet učenika: Marko Đorđević iz Osnovne škole „Pavle Ilić Veljko“ iz Dušanovca, Melisa Đorđević iz Osnovne škole „ Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice, kao i  Sara Bkić, Stefan Mogoš i Mia Stanković iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Čestitamo učenicima i mentorima: Bojanu Marinoviću, Lidiji Tomović Vuković i Vesni Prvulović, nastavnicima engleskog jezika, ali i Mileni Davidović, Lalici Kostandinović i Lidiji Ljubić, nastavnicima nemačkom jezika i želimo im puno uspeha na okružnoj smotri 23. marta, odnosno 24. marta u Kladovu.