Naslovna Društvo Za najbolje đake opštine Negotin iz budžeta izdvojeno 567.000 dinara

Za najbolje đake opštine Negotin iz budžeta izdvojeno 567.000 dinara

1342
0

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković uručio danas na prijemu 41 novčanu nagradu učenicima generacije i najboljim đacima na takmičenjima u protekloj školskoj godini.

Učenici generacije osnovnih i srednjih škola sa Vladimirom Veličkovićem, predsednikom opštine Negotin i Slobodanom Dinulovićem, članom Opštinskog veća zaduženog za obrazovanje

Učenici šest osnovnih i četiri srednje škola naše opštine, koji su poneli titulu Učenik generacije, nagrađeni  su  danas, na prijemu kod predsednika opštine Vladimira Veličkovića,  sa po 30.000 dinara.

Nagrađeni su srednjoškolci: Marija Stanojević, Nevena Šalarević, Ana Jindra i Tamara Stamenković. Pored četiri učenika iz gradskih osnovnih škola, Bogdana Brzulovića, Miloša Tomića, Anje Pavlović i Uroša Stojanovića, titulu najboljeg đaka poneli su i učenici Uroš Zdravković iz Štubika i Natalija Karalić iz Prahova.

Nagrađeni osnovci i srednjoškolci na republičkim takmičenjima i smotrama

Novčanim sredstvima nagrađeni su i učenici koji su osvojili prvo, drugo ili treće mesto na Republičkim takmičenjima i smotrama i ove godine je taj broj mnogo veći u odnosu na prošlu.

Na Republičkim takmičenjima prva mesta osvojilo je pet učenika i njima je pripala nagrada od po 10.000 dinara, desetoro drugoplasiranih nagrađeno je sa po 9.000 dinara, a sedmoro trećeplasiranih dobilo je danas po 8.000 dinara.

Nagrade su uručene i učenicima koji su doneli nagrade sa smotri i sa festivala.  Prvonagrađeni sa festivala dobili su  danas  po 10.000 dinara, dok su najbolji učenici sa smotre nagrađeni sa  6.000 dinara, drugoplasirani sa 5.000, a treće plasirani sa 4.000 dinara.

„Nije sve u novcu, ali rad treba nagraditi, da učenje nije uzaludno. Nadam se da će pojedini učenici ostati u našem gradu nakon završetka školovanja, a da će oni koji budu otišli promovisati naš kraj“ poručio je predsednik opštine na današnjem prijemu ističući još da je evidentno koliko je važna podrška porodice za ovakve rezultate, ali i poverenje u prosvetne ustanove.

NG portal je u proteklih mesec dana posebnu pažnju posvetio najboljim đacima naše opštine koji su se takmičili i osvajali nagrade, kao i onima koji su poneli titulu Učenik generacije.

Čestitamo svim učenicima na radu i uspehu!