Naslovna Društvo Za Nacionalni dan davanja prahovski “Eliksir” donirao hranu ugroženima

Za Nacionalni dan davanja prahovski “Eliksir” donirao hranu ugroženima

1617
0

Povodom 9. oktobra, Nacionalnog dana davanja, kompanija „Eliksir“  priključila se kampanji „Spasimo hranu, spasimo humanost“ i akciji prikupljanja hrane za one kojima je ona najpotrebnija.

Kompanija “Eliksir” kao društveno odgovorna firma priključila se globalnoj akciji  „Spasimo hranu, spasimo humanost“.

Menadžment kompanije i zaposleni donirali su skoro 300 kilograma osnovnih životnih namirnica, brašna, šećera, ulja, soli, pirinča, ali i veću količinu gotovih jela, supa, konzervi, makarona, kafe, čajeva i konditorskih proizvoda.

Posredstvom negotinskog Crvenog krsta hrana će biti distribuirana najugroženijim stanovnicima opštine Negotin.

Kampanja „Spasimo hranu, spasimo humanost“  bila je otvorena za sve zaposlene u “Eliksiru” koji su želeli da u njoj učestvuju.

U “Eliksiru” navode da nisu iznenađeni odzivom zaposlenih jer i prahovski radnici, poput menadžmenta, ali i kolega iz svih “Eliksirovih” firmi i Fondacije rado učestvuju u ovakvim humanitarnim akcijama.

“Smatramo da treba da pomažemo i da se jedni drugima nađemo. Zato smo tu uvek kad zatreba i zato organizujemo ovakve akcije”, ističu u “Eliksiru” Prahovo.

Kampanja “Spasimo hranu, spasimo humanost“, inače, ima za cilj povećanje donacija hrane za najugroženije, naročito ako se ima u vidu da se, prema procenama, dnevno u Srbiji baci oko dva miliona kilograma hrane.