Naslovna Društvo Za mlade Negotince 17 opštinskih stipendija

Za mlade Negotince 17 opštinskih stipendija

382
0

Komisija za stipendiranje studenata i učenika srednjih škola opštine Negotin donela je rešenje o dodeli 17 stipendija za školsku 2017/2018. godinu.

Opština Negotin stipendiraće za školsku 2017/2018. ukupno 17 mladih, od kojih 13 učenika srednjih škola i četiri studenta, naveo je Milanče Branković, predsednik Komisije za stipendiranje studenata i učenika srednjih škola opštine Negotin.

Kod studenata se inače, sudeći po kriterijumima konkursa, bodovala efikasnost studiranja, uspeh u prethodnom školovanju, deficitarnost zanimanja i prosečna primanja po članu domaćinstva. Srednjoškolcima se takođe bodovao uspeh, prosečni prihodi u porodici, ali i nagrade na republičkom i međunarodnom nivou.

Studenti i srednjoškolci iz osetljivih društvenih grupa, kao što su materijalno ugrožene porodice, deca bez roditeljskog staranja, jednoroditeljske porodice, romska nacionalna manjina, osobe čiji su roditelji nestali ili su kidnapovani na teritoriji KiM i bivših jugoslovenskih republika, ali i izbeglice, raseljena lica, deportovani studenti i povratnici po sporazumu o readmisiji, mogli su da ostvare i dodatne poene po osnovu ovih kriterijuma.

Mesečni iznos stipendije koju obezbeđuje opština Negotin je 7.000 dinara za visokoškolce i 4.000 dinara za učenike srednjih škola. Stipendije se isplaćuju u deset mesečnih rata.