Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Za građane opštine Negotin uvid u birački spisak do 1. oktobra

Za građane opštine Negotin uvid u birački spisak do 1. oktobra

438
0

Opštinska uprava Opštine Negotin pozvala je birače da u susret lokalnim izborima, zakazanim za 17. oktobar, izvrše uvid u birački spisak, ali i da podnesu zahtev za upis u birački spisak, izmenu i dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku.

Uvid u birački spisak, ali i podnošenje zahteva za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku svi punoletni građani opštine Negotin, kao i oni koji će 17. oktobra biti punoletni, mogu da izvrše svakog radnog dana od 7 do 15 sati u zgradi Opštinske uprave opštine Negotin, na prvom spratu, u kancelariji broj 72 do 1. oktobra do ponoći kada će birački spisak biti zaključen.

Uvid u birački spisak može da se izvrši i elektronski na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Opštinska uprava upisuje birače u birački spisak do njegovog zaključenja, a od tog trenutka pa sve do 72 sata pre održavanja izbora, od 2. do 13. oktobra do ponoći, upisuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili osoba koju on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani, s tim što uz zahtev prilažu ovlašćenje i potrebne dokaze.

U Opštinskoj upravi opštine Negotin podsećaju da je neophodno da prilikom uvida u birački spisak i podnošenja zahteva za promene građani ponesu sa sobom ličnu kartu i po potrebi i druge dokaze.