Naslovna Društvo Za finansiranje programa u oblasti sporta u opštini Negotin u 2022. izdvojeno...

Za finansiranje programa u oblasti sporta u opštini Negotin u 2022. izdvojeno 39,5 miliona dinara

335
0

Opštinsko veće raspisalo je javni poziv sportskim organizacijama i drugim pravnim licima u oblasti sporta za finansiranje programa iz budžeta opštine Negotin u 2022. da dostave predloge godišnjih programa.

Za podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sportske rekreacije, odnosno bavljenja građana sportom, posebno dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom, ali i za sportska takmičenja, učešće klubova u domaćim i evropskim klupskim takmičenjima, u budžetu opštine Negotin za 2022. izdvojeno je 39,5 miliona dinara, tri i po miliona više nego prošle godine i pet i po miliona više nego 2020.

Javnim pozivom koji je raspisalo Opštinsko veće opštine Negotin navedeno je da se programi odnose i na izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata na teritoriji opštine Negotin, a posebno javnih sportskih terena u stambenim naseljima ili u njihovoj blizini i školskih sportskih objekata.

Njime je predviđeno i finansiranje programa koji se tiču unapređenja stručnog rada učesnika u sistemu sporta i podsticanje zapošljavanja visokokvalifikovanih sportskih stručnjaka i vrhunskih sportista, nagrade i priznanja za postignute rezultate i doprinos u razvoju sporta, ali i edukacija, informisanje i savetovanje građana, sportista i ostalih učesnika u sistemu sporta o pitanjima bitnim za odgovarajuće bavljenje sportskim aktivnostima i delatnostima, kao i finansiranje istraživačko-razvojnih projekata i izdavanje sportskih publikacija.

Prijave se primaju do 17. februara, a svi programi se moraju realizovati do kraja 2022.