Naslovna Društvo COVID-19 Za Fajzerovu vakcinu prijavljena 23 negotinska medicinara: Počela i onlajn prijava za...

Za Fajzerovu vakcinu prijavljena 23 negotinska medicinara: Počela i onlajn prijava za imunizaciju

1592
0

Na portalu E-uprava od danas prijavljivanje zainteresovanih građana za vakcinu protiv kovida.

Ilustracija; pixabay.com

Za imunizaciju Fajzer vakcinom u negotinskom Zdravstvenom centru izjasnila su se 23 zdravstvena i nemedicinska radnika od 490 koliko ih je zaposleno.

U ovu zdravstvenu ustanovu već su iz Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ dopremljeni zamrzivači za čuvanje Fajzer vakcine. Međutim, nema naznaka i kada će se imunizacija sprovesti u negotinskom Zdravstvenom centru u kojem je u poslednja dva meseca skoro petina zaposlenih bila zaražena virusom korona. Ima najava i da bi u ustanovu mogle da stignu i vakcine proizvođača Sputnjik V, ali se, takođe, ne zna kada.

Vakcinu protiv kovida-19, ističu u ZC Negotin, mogu da prime osobe koje u poslednja tri meseca nisu bili inficirane korona virusom.

Prema poslednjim podacima ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji opštine Negotin je 353, od kojih je 21 zdravstveni i nemedicinski radnik.

I zainteresovani građani za vakcinisanje protiv korona virusa mogu da se prijave od danas na portalu E-uprave, bez obzira da li su ili nisu registrovani korisnici.

Prilikom prijavljivanja mogu da odaberu bilo koju vakcinu protiv korona virusa koju je odobrila Agencija za lekove i medicinska sredstva, ili željenog proizvođača vakcine, jednog ili više njih.

O terminu i mestu vakcinacije građani će biti obaveštavani putem imejla ili SMS poruke.