Naslovna Društvo COVID-19 Za crvenu zonu priprema se i interno odeljenje negotinske bolnice

Za crvenu zonu priprema se i interno odeljenje negotinske bolnice

1125
0

U poslednja 24 časa broj aktivno pozitivnih na virus korona u opštini Negotin uvećan je za 25 kovid slučajeva, što čini ukupno 245 aktivno inficiranih virusom korona. Među pozitivnima i deca.

Prema podacima Zdravstvenog centra Negotin u četvrtak je testirano 96 osoba, a njih 26 odsto, odnosno 25 je pozitivno na virus korona.

Prisustvo virusne infekcije laboratorijski potvrđeno kod 13 osoba muškog pola, od kojih je najmlađi pacijent beba od 18 dana koja ima blage simptome, a najstariji muškarac od 76 godina. Pozitivno je i osam osoba ženskog pola od 12 do 79 godina.

U poslednja 24 časa obavljeno je 60 pregleda u kovid ambulanti Zdravstvenog centra, a raste broj pregleda i u pedijatrijskoj kovid ambulanti.

U bolnici je na Grudnom i Odeljenju neurologije zbrinuto ukupno 26 pacijenata sa upalom pluća od kojih je njih 14 na kiseoničkoj potpori. Tri osobe su tokom jučerašnjeg dana transportovane u Kovid bolnicu Kruševac, a dve su otpuštene na kućno lečenje.

Kako saznajemo za crvenu zonu ovih dana priprema se i Interno odeljenje ovdašnje bolnice, s obzirom na povećani broj pacijenata sa težom kliničkom slikom.