Naslovna Politika Vuk Jeremić u Negotinu: Svaka lokalna sredina treba da odredi svoje prioritete;...

Vuk Jeremić u Negotinu: Svaka lokalna sredina treba da odredi svoje prioritete; na izbore imenom i prezimenom

2667
0

Vuk Jeremić, predsednik i Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke sa saradnicima posetili su opštinu Negotin gde su, između ostalog, prisustvovali proslavi obeležavanja Svetog Trifuna, obišli brojne znamenitosti ovog kraja i prisustvovali prazničnoj liturgiji u Sabornom hramu Svete Trojice gde je obeležena i slava Eparhije timočke.

Narodna stranka jedna je od retkih političkih organizacija i jedina u opoziciji koja dosta polaže na lokalnu infrastrukturu i izgradnju lokalnih odbora po celoj Srbiji, rekao je Vuk Jeremić, predsednik ove političke grupacije koja u ovom trenutku u Srbiji ima 100 opštinskih i gradskih odbora i povereništava.

Lider Narodne stranke ističe da će opštinski odbor u Negotinu biti formiran čim se budu stekli epidemiološki uslovi da skupština bude održana.

“Kada je reč o Negotinu imali smo tu sreću  da upoznamo Krstu Stankovića Njenjulovića, koji je čovek vanrednih sposobnosti, mogućnosti i ugleda, koje prevazilaze i Negotin. Nama je svakako prvi prioritet to što se dešava u Negotinu u kojem bi krajem ove godine trebalo da imamo i izbore. Čim se budu stekli epidemiološki uslovi da održimo skupštinu mi ćemo formirati opštinski odbor u Negotinu”, rekao je za NG Portal, Vuk Jeremić.

Narodna stranka smatra da u Srbiji trenutno ne postoje uslovi za održavanje fer i poštenih izbora zbog čega su i prethodne parlamentarne izbore, održane 21. juna prošle godine, bojkotovali.

Dijalog vlasti i opozicije, koji bi trebalo da otpočne u martu, ne može, ističe Jeremić da se okonča preko noći.

Zato Narodna stranka zahteva da lokalni izbori u Zaječaru, Кosjeriću i Preševu, zakazani za 28. mart, budu odloženi do okončanja dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima uz posredovanje EU.

“Obećali smo i to ćemo ispuniti, rekli smo da ćemo bojkotovati izbore dok ne bude fer i poštenih izbornih uslova, zbog toga s obzirom da ih neće biti 28. marta nećemo učestvovati na izborima u Zaječaru. Međutim izbori u Negotinu bi trebalo da se dogode u decembru. Optimista sam da će taj dijalog vlasti i opozicije doneti izborne okolnosti takve da na njima će moći da se učestvuje. Naš je cilj da izbore u  decembru sačekamo apsolutno pripremljeni. Kada je reč o konkretnim temama, a to važi i za Negotin i za sve druge odbore Narodne stranke, mi našim odborima zaista dajemo izuzetno visok stepen autonomije. Kao što danas vodimo stranku, tako ćemo sutra i državu. U Negotinu ljudi trebaju da odlučuju o tome šta su prioriteti i šta treba da se uradi ovde. I to nije slučaj, u Srbiji je danas sve centralizovano i ja prosto ne verujem, a to je i politika stranke, u čvrstu i tvrdu centralizaciju, verujem u to da svaka lokalna sredina treba da odredi i svoje prioriteti, kao i da izabere ljude koji bi trebalo da je vode, ne nekog koji bi bio oktroisan iz Beograda, već neko ko bi na lokalu bio prepoznat imenom i prezimenom, kredibilitetom koji je njegov minuli rad neka vrsta garancije građanima će ono što bude obećano zaista i biti ispunjeno”, istakao je Jeremić.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić, potpredsednik Miroslav Aleksić sa saradnicima posetili su u Negotinu Muzej Krajine, Rodnu kuću Stevana Mokranjca, prisustvovali su obeležavanju Svetog Trifuna, kao i prazničnoj liturgiji u Sabornom hramu Svete Trojice, gde je obeležena i slava Eparhije timočke.