Naslovna Društvo COVID-19 Vučić: U Srbiji od 18. marta policijski čas od 20 do 5...

Vučić: U Srbiji od 18. marta policijski čas od 20 do 5 sati ujutru

786
0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras  da će u Srbiji od sutra, 18. marta biti uvedena zabrana kretanja.

Kako je, nakon sednice Vlade istakao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, od  20 časova do 5 sati ujutru uvodi se zabrana kretanja svim licima.

“Od sutra, od 20 sati do pet ujutru, uvodi se zabrana kretanja svim licima od nula do bilo kojeg starosnog doba, sem organa koji su na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni”, rekao je Vučić.

Cilj ovih represivnih mera je sprečavanje širenja korona virusa. U ovom trenutku žarišta su Beograd, Kikinda i Niš, a nešto manje Čačak. U Srbiji su do 18 časova u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirane ukupno 374 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, a ukupno su potvrđena 72 slučaja COVID 19.

“Republika Srbija se suočava sa neverovatnim izazovima kao i mnoge duge zemlje u Evropi. Pošto nismo uspeli da obezbedimo punu disciplinu i smanjimo stepen ugroženosti naših građana, doneli smo nepopularne odluke. Želimo da sačuvamo živote ljudi u našoj zemlji i pravo na budućnost. Od sutra ujutru od 10 sati u svim urbanim sredinama, zabranjen je izlalazak na ulicu ljudima od 65 godina, u seoskim sredinama to važi za ljude starije od 70 godina. Ako bude potrebe, biće smanjena ta granica i u seoskim sredinama na 65 godina. Moraju da ostanu u svojim kućama, molim naše stare da to razumeju”, dodao je predsednik Srbije.