Naslovna Politika Lokalni izbori 2017. Vučić proglasio izbornu pobedu svoje liste

Vučić proglasio izbornu pobedu svoje liste

153
0

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić proglasio je večeras pobedu njegove stranke na lokalnim izborima u Negotinu, Pećincima, Mionici i Kostolcu.

fotografija: Srpska napredna stranka

Izborna komisija opštine Negotin još uvek obrađuje izveštaje sa birališta, pa se očekuje se da će ovaj obiman posao biti završen u toku noći. Prema podacima izbornih štabova stranaka i koalicija koje su učestvovale na današnjim izborima na 72 biračka mesta u opštini Negotin glasalo je nešto više od 37 odsto birača.

Kako je saopštio večeras lider naprednjaka Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, u opštini Negotin lista „Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić“ osvojila je poverenje 70,53 odsto birača. On je dodao da je Demokratska stranka osvojila 19 odsto glasova, grupa građana „Negotin bez korupcije“ 4 i Ujedinjena seljačka stranka 3,78 odsto.

“Pokazali smo da brinemo i za siromašne krajeve nase zemlje. Pokazali smo da nam je stalo do svakog mesta i sela u Srbiji, dok se drugi bore samo za Beograd. Ne mogu da idem pred Makrona i Putina, a da kažem da nemam poverenje ili da nismo najsnažniji pojedinačno u Mionici, Kostolcu, Pećincima…” istakao je Vučić i dodao da je kriv “jer nije mogao da obiđe Negotin i Kostolac zbog državnih obaveza, ali će to ispraviti daljim ozbiljnim i odgovornim radom”.