Naslovna Društvo Vrtiću „Pčelica“ laptop računari na dar

Vrtiću „Pčelica“ laptop računari na dar

1035
0

Danas su u Predškolsku ustanovu „ Pčelica“ u Negotinu stigla dva laptopa kao donacija iz Švajcarske.

Inicijativa za saradnju sa našim ljudima koji žive u zemljama zapadne Evrope i onima koji već godinama pomažu svoju maticu potekla je od vaspitačice Slađane Živković koja radi u  Predškolskoj ustanovi „ Pčelica“. Tako su danas u vrtić stigla dva laptop računara koje je u ime donatora prosledio Žika Marković koji već godinama učestvuje u humanitarnim akcijama.

„Hvala vaspitačici Slađani koja me je kontaktirala i ukazala na potrebu da se vrtiću doniraju računari. Miroslav Miki Stojnić koji živi u Švajcarskoj a koji je  rodom iz Gradiške, Republika Srpska, veliki je donator koji ovakve akcije radi dugo“, kaže za NG portal Žika Marković, inače dopisnik “Vesti”.

„Naša predškolska ustanova je ušla u nove osnove programa koje zahtevaju korišćenje tehnike pa ćemo ova dva laptopa staviti u funkciju same organizacije rada u grupama. Opremu podjednako koriste u aktivnostima i deca i vaspitači“, kaže za naš portal Gorana Ivković, direktor Predškolske ustanove „Pčelica“.

Planovi za dalju saradnju sa ustanova u Negotinu su izvesni. Jedna od donacija, koja bi Vrtiću bila od značaja je nabavka automobila.

„Jako nas je obradovala ova saradnja i ideja da postoji mogućnost nabavke automobila. Mi smo imali automobil a poslednjih godina dana je on rashodovan jer više nije u voznom satnju. Nama je prevoz neophodan jer naši vaspitači odlaze na edukacije, seminare“, kaže Gorana Ivković, direkor Predškolske ustanove „Pčelica“.