Naslovna Društvo Vremenske (ne)prilike ugrozile useve

Vremenske (ne)prilike ugrozile useve

282
0

Obilna kiša praćena gradom, srećom, zaobišla je područje opštine Negotin, mada su kiša, kratkotrajni pljuskovi i grmljavina obeležili jučerašnje popodne i veče na čitavoj teritoriji Borskog okruga.

pixabay.com

Jaka kiša padala je tokom popodneva na celoj teritoriji Borskog i Zaječarskog okruga, ponegde sa gradom, kao što je to bio slučaj u Boru, Krivelju i Slatini, a u većini mesta sa grmljavinom.

Iako je grad na tim područjima pričinio znatne štete usevima, tačna procena će se znati tek kad stručnjaci izađu na teren.

Od početka sezone i na području opštine Negotin u dva navrata zabeležen je grad u rejonu Bukovskog brda i Karbulova, koji je pričinio štetu voću, prvenstveno jabukama, ali i bostanu i drugim kulturama. Slično je bilo i u Prahovu i Radujevcu.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije, printscreen

Prognostičari najavljuju kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama, koje će se kretati od 20 mm do 30 mm tokom čitavog dana u većini mesta u centralnim i južnim krajevima.

Poslepodnevni pljuskovi danas i sutra očekuju se, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije i na području Negotinske krajine.