Naslovna Društvo Vredne investicije u školama u Štubiku i Plavni

Vredne investicije u školama u Štubiku i Plavni

647
0

U Osnovnu školu „Hajduk Veljko“ u Štubiku i izdvojeno odeljenje u Plavni proteklih meseci investirano je 4.372.989 dinara u projekte investicionog održavanja  kako bi se poboljšali uslovi za rad učenika i nastavnika.

OŠ „Hajduk Veljko“, Štubik

Učenike i zaposlene u Osnovnoj školi „Hajduk Veljko“ u Štubiku i izdvojenom odeljenju u Plavni nakon zimskog raspusta dočekale su značajne promene na školskim zgradama koje je finansirala lokalna samouprava, a sredstva su obezbeđena i Programom raspodele investicionih sredstava Ministarstva prosvete za 2021. godinu.

„Novu 2022. godinu dočekali smo sa realizovanim projektima na investicionom održavanju krova na objektu škole u izdvojenom odeljenju u Plavni i investicionom održavanju elektroenergetskih instalacija i zamene unutrašnje stolarije  u objektu stare škole u Štubiku koja je izgrađena 1924. godine. Realizacijom ovih projekata značajno su poboljšani uslovi energetske efikasnosti, smanjenja buke, estetskog izgleda, dobijena je prijatna atmosfera za učenje, rad i boravak u školi“, kaže za NG Portal, Bojana Mihajlović, direktor Osnovne škole „Hajduk Veljko“ u Štubiku.

U saniranje, obnovu i održavanje školskih zgrada, elektroenergetsku mrežu i zamenu stolarije  uloženo je 4.372.989 dinara.

Na školskoj zgradi u matičnoj školi u Štubiku zamenjeni su crep i letve, snegobrani i horizontalni oluci.

Tako je krov školske zgrade u Plavni saniran zahvaljujući sredstvima iz budžeta lokalne samouprave nakon plana finansijskog rebalansa za škole za 2021. godinu,  a vrednost radova je 998.941,10 dinara.

Sanacija ove školske zgrade nije rađena od njene izgradnje, 1934. godine a sada su učenici i zaposleni, ističe direktorka škole Bojana Mihajlović, dobili siguran krov koji ne prokišnjava i ne oštećuje plafone i nameštaj u školi.

Pored saniranog krova ova školska zgrada dobila je i novu  elektroenergetsku instalaciju. Radove na ovom značajnom poslu u vrednosti od  2.386,548 dinara obezbeđena su iz budžeta Republike Srbije, Programom raspodele investicionih sredstava Ministarstva prosvete  za 2021.godinu.

Zahvaljujući ovom programu i sredstvima od 591.602,40 dinara, kao i delom koji je finansirala opština Negotin iz svog budžeta, u visini od 495,897,60 dinara, u matičnoj školi u Štubiku zamenjena su dotrajala vrata na učionicama, postavljeno je novih 15 čamovih vrata.

U Osnovnoj školi „ Hajduk Veljko“ u Štubiku spremno će dočekati i prolećne dane i održavanje školskog dvorišta zahvaljujući donaciji “Eliksira” od 300.000 dinara jer je škola za održavanje travnatih površina kupila traktor sa prikolicom.