Naslovna Društvo Vredna donacija prahovskoj školi „Pavle Ilić Veljko“

Vredna donacija prahovskoj školi „Pavle Ilić Veljko“

513
0

Dragan Pajkić, koji je svoj radni vek proveo u Austriji, pokrenuo je akciju pomoći prahovskoj školi „Pavle Ilić Veljko“.

Školske priredbe će u narednom periodu, uz donacijiu vrednu 120.000 dinara, biti lepše. Dobre namere rađaju dobra dela. Ako su ona usmerena za dobrobit dece onda su bile iskrene i prave.

Dobra namera Dragana Pajkića, koji je u Prahovo došao pre 53 godine a svoj radni vek proveo u austrijskoj prestonici, vođena je idejom da se pomogne školi koju su pohađala njegova deca i supruga.

„Ja sam veliki prijatelj učiteljice Dobrice i njenog supruga. U razgovoru sa njima sam saznao da im je za školske priredbe potrebno ozvučenje jer su ga iznajmljivali, čak i plaćali. Tada sam odlučio da im pomognem. Pozvao sam svoje prijatelje iz sela i one koji još uvek žive i rade u Austriji i sakupili smo više od 120.000 dinara koje će zaposleni potrošiti na školsko ozvučenje. Za nas je to malo ali vidim da je to dragoceno za školu. Mi možemo još da pomognemo. Ostalo je još novca pa ćemo kupiti šta je još potrebno školi“, kaže za NG Portal, Dragan Pajkić iz Prahova.

U Osnovnoj školi „Pavle Ilić Veljko“ su sa radošću dočekali ovu donaciju. Ona je, kažu zaposleni u ovoj krajinskoj školi, samo dokaz da postoje humani ljudi koji poštuju školu i cene rad i zalaganje prosvetnih radnika.

„Dragan Pajkić je sa svojim prijateljima, penzionerima i meštanima sela Prahovo, ljudima velikog srca prikupio novčane priloge za ozvučenje. Naša škola više puta godišnje priprema i realizuje prigodne programe povodom značajnih datuma. Uvek sa teškom mukom obezbeđujemo neko ozvučenje ili radimo bez njega, što predstavlja problem i umanjuje kvalitet programa. Najizraženije je kada se takvi događaji odigravaju na otvorenom prostoru. Naši učitelji i nastavnici sa velikim entuzijajzmom pripremaju te priredbe i programe i ova donacija će im dati vetar u leđa da i nadalje pripremaju ovakve školske priredbe. Ovo nije prva donacija koju naša škola dobija na samoinicijativnu ideju meštana i bivših učenika i sigurni smo da neće biti ni poslednja“, kaže Ivanka Vojinović, direktorka prahovske škole „Pavle Ilić Veljko.