Naslovna Ekonomija Vožnja po kraterima: Negotinski vozači sve glasnije negoduju zbog razrovanih ulica

Vožnja po kraterima: Negotinski vozači sve glasnije negoduju zbog razrovanih ulica

897
0

Vozači u poslednje vreme kroz negotinske ulice voze slalom, što zbog udarnih rupa, a što i zbog kratera koji su nakon snežnih padavina ostali na neasfaltiranim ulicama u gradu.

Centralna gradska ulica JNA u delu u kojem je prošlog septembra započeta opsežna rekonstrukcija, poslednjih nedelja liči na površinu Meseca, kako je u šali na društvenim mrežama porede vozači.

Ova ulica od Biblioteke do Bulevara, puna je kratera, a rupe su zbog otapanja snega, ali i rasipanja tamponskog sloja, sve dublje.

Zbog leda na trotoarima i pešaci sve češće hodaju ulicom, pa vozači moraju da dodatno paze kako bi izbegli i eventualne nesreće, ali i ozbiljnija oštećenja svojih vozila.

Slična je situacija i u Dositejevoj, ulici Radeta Nedeljkovića, Braće Jugovića i ostalima u kojima je pred kraj godine, takođe, počela rekonstrukcija.

Ovi poslovi podrazumevaju i izradu kanalizacione i vodovodne mreže, ali i asfaltiranje koje je, očigledno, ostavljeno za nastavak građevinske sezone.

Nadležni su krajem 2018. najavili obiman program kapitalnih investicija koji uključuju nastavak radova na rekonstrukciji Visoke ulice, parkinga u delu ulice JNA i dela ulice Momčila Rankovića.

Odlukom o budžetu za 2019. planiran je i završetak projekta rekonstukcije ulica: Milinkove, Daničićeve, Jovana Čakširanovića, Branka Radičevića, Ike Kostića, Branka Perića (od Branka Perića do Vere Radosavljević), Braće Jugovića, Dositejeve i Radeta Nedeljkovića, kao i nastavak radova na rekonstrukciji ulice Dragoljuba Stevanovića Milinka. Da li će sve to i biti realizovano, ostaje da se vidi.

Do tada, vozačima preostaje da razrovane ulice, ukoliko mogu, zaobilaze ili da se kroz njih kreću još opreznije.