Naslovna Ekonomija Vožnja po kraterima: Negotinski vozači sve glasnije negoduju zbog razrovanih ulica

Vožnja po kraterima: Negotinski vozači sve glasnije negoduju zbog razrovanih ulica

880
3

Vozači u poslednje vreme kroz negotinske ulice voze slalom, što zbog udarnih rupa, a što i zbog kratera koji su nakon snežnih padavina ostali na neasfaltiranim ulicama u gradu.

Centralna gradska ulica JNA u delu u kojem je prošlog septembra započeta opsežna rekonstrukcija, poslednjih nedelja liči na površinu Meseca, kako je u šali na društvenim mrežama porede vozači.

Ova ulica od Biblioteke do Bulevara, puna je kratera, a rupe su zbog otapanja snega, ali i rasipanja tamponskog sloja, sve dublje.

Zbog leda na trotoarima i pešaci sve češće hodaju ulicom, pa vozači moraju da dodatno paze kako bi izbegli i eventualne nesreće, ali i ozbiljnija oštećenja svojih vozila.

Slična je situacija i u Dositejevoj, ulici Radeta Nedeljkovića, Braće Jugovića i ostalima u kojima je pred kraj godine, takođe, počela rekonstrukcija.

Ovi poslovi podrazumevaju i izradu kanalizacione i vodovodne mreže, ali i asfaltiranje koje je, očigledno, ostavljeno za nastavak građevinske sezone.

Nadležni su krajem 2018. najavili obiman program kapitalnih investicija koji uključuju nastavak radova na rekonstrukciji Visoke ulice, parkinga u delu ulice JNA i dela ulice Momčila Rankovića.

Odlukom o budžetu za 2019. planiran je i završetak projekta rekonstukcije ulica: Milinkove, Daničićeve, Jovana Čakširanovića, Branka Radičevića, Ike Kostića, Branka Perića (od Branka Perića do Vere Radosavljević), Braće Jugovića, Dositejeve i Radeta Nedeljkovića, kao i nastavak radova na rekonstrukciji ulice Dragoljuba Stevanovića Milinka. Da li će sve to i biti realizovano, ostaje da se vidi.

Do tada, vozačima preostaje da razrovane ulice, ukoliko mogu, zaobilaze ili da se kroz njih kreću još opreznije.

3 KOMENTARA

  1. Tako nam i treba ovo,kad ste glasali za njih,ovi radovi gde su krateri i rupa do rupe je pisalo da ce biti zavrseni do kraja godine,i sta je bilo onda sa tim zasto se nije zavrsilo kada pre nove godine nije padao sneg,nego su cekali da padne sneg i onda naravno radovi nemogu da se zavrse do kraja,tako se to radi,ovo ima samo u Negotinu…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.