Naslovna Hronika Vozili pod dejstvom narkotika, pa odbili testiranje: Novčana kazna i osam meseci...

Vozili pod dejstvom narkotika, pa odbili testiranje: Novčana kazna i osam meseci zabrane vožnje

1489
0

Saobraćajna policija je u Majdanpeku i Кladovu, tokom vikenda, isključila iz saobraćaja dvojicu vozača, jednog koji je zatečen da vozi pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i drugog koji je odbio ovaj test.

U Majdanpeku je policija 21. februara zaustavila tridesetosmogodišnjeg muškarca u vozilu “fijat bravo”, za koga je utvrđeno da vozilom upravlja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, navode u Policijskoj upravi u Boru. Određeno mu je zadržavanje do 12 sati, uz zabranu upravljanja vozilom u trajanju od 24 časa.

Međutim, on je čim mu je istekla mera zadržavanja nastavio da vozi, a kako ga je policija ponovo zatekla i naložila testiranje na prisustvo psihoaktivnih supstanci, što je on odbio, ponovo je zadržan do 12 sati.

U Kladovu je patrola saobraćajne policije 20. februara zatekla tridesetosmogodišnjeg muškarca koji je upravljao „audijem“ i koji je odbio da se testira na prisustvo psihoaktivnih supstanci. I njemu je određeno zadržavanje do 12 časova.

Sudija Prekršajnog suda u Negotinu osudio ga je na novčanu kaznu u visini od 100.000 dinara i osam meseci zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.