Naslovna Hronika VOZAČI OPREZ: Pojačana kontrola saobraćaja od 16. do 22. septembra

VOZAČI OPREZ: Pojačana kontrola saobraćaja od 16. do 22. septembra

414
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 16. do 22. septembra na teritoriji cele Srbije sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na smanjenje saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica.

Saobraćajna policija će kontrolisati do utorka, 22. septembra brzinu vožnje, korišćenje sigurnosnog pojasa i to da li vozači upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Pojačana kontrola saobraćaja se sprovodi u okviru međunarodne akcije „ROADPOL dani bezbednosti“.

Ona se sprovodi na svim putevima u Srbiji, kao i u svim državama koje su članice organizacije Mreže saobraćajnih policija Evrope.

Pripadnici saobraćajne policije će tokom sprovođenja ove akcije poseban akcenat staviti na kontrolu brzine, alkoholisanosti, kao i kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa.

“Organizacija ROADPOL pripremila je simbolične zakletve kojima se učesnici u saobraćaju obavezuju da će poštovati propise i time doprineti svojoj bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, a pokrenuta je i internet stranica na kojoj se građani Evrope mogu bolјe upoznati sa cilјem projekta”, navodi se u saopštenju Uprave saobraćajne policije.