Naslovna Društvo Volonteri negotinskog Crvenog krsta obeležili Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Volonteri negotinskog Crvenog krsta obeležili Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

221
0

Aktivisti negotinskog Crvenog krsta obeležili su 18. oktobar, Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima podelom propagandnog materijala i edukacijom o trafikingu.

U obeležavanje Dana borbe protiv trgovine ljudima, ustanovljenog pre 15 godina odlukom Evropske komisije, uključio se i negotinski Crveni krst.

U paviljonu u gradskom parku volonteri ove negotinske organizacije organizovali su zanimljive edukativne igre sa najmađima, a na svim prometnim ulicama u gradu podelili su i propagandni materijal sa ciljem da široj javnosti skrenu pažnju na opasnosti i posledice trgovine ljudima.

“Ukazali smo prisutnima koliko je bitno edukovati posebno mlade kako da prepoznaju i izbegnu svaku situaciju koja ih može odvesti u lanac trgovine ljudima, koja kao oblik modernog ropstva predstavlja zloupotrebu ljudskih bića i povredu njihovih osnovnih ljudskih prava a radi sticanja materijalne koristi”, kaže Ljuba Marinković, sekretar Crvenog krsta Negotin.

U Crvenom krstu ističu da su njihove aktivnosti u ovoj oblasti usmerene na podizanjusvesti i širenju znanja o trgovini ljudima, kao i na preventivno delovanje posebno među mladima i potencijalnim žrtvama, te da ovakvi događaji imaju veliki značaj, jer informišu javnost o ovom globalnom problemu.