Naslovna Kultura Vokalna grupa “Constantine” posle četiri godine ponovo na “Mokranjčevim danima”

Vokalna grupa “Constantine” posle četiri godine ponovo na “Mokranjčevim danima”

330
0

Vokalna grupa “Constantine” iz Niša predstavila se pretposlednje festivalske večeri na maloj sceni Doma kulture.

Članovi vokalne grupe “Constantine”, iako su i pre četiri godine učestvovali na “Mokranjčevim danima”, prvi put su nastupili u Negotinu.

Na 49. festivalu Mokranjcu u čast, 2014. ova vokalna grupa priredila je u Mokranju koncert u tamošnjoj crkvi Svete Trojice. Ovoga puta “Constantine” se predstavio na Maloj sceni Doma kulture, u gradskom bioskopu.

“Radovali smo se nastupu u Negotinu, jer smo pre četiri godine imali u Mokranju koncert, pa nam je nastup u Negotinu, pogotovu na “Mokranjčevim danima”, vrlo značio. U Mokranju smo tada izveli program duhovnih i narodnih pesama, a sada smo se opredelili za etno muziku i neke od nezaboravnih evergrin pop-rok kompozicija”, kaže Bojan Stanković, član Vokalne grupe “Constantine”.

Svoje prvo predstavljanje u Negotinu članovi ovog renomiranog vokalnog ansambla započeli su Mokranjčevom Prvom rukoveti, da bi zatim program nastavili izvođenjem kompozicije “Što se bore misli moje” kneza Mihaila Obrenovića, u aranžmanu Bojana Stankovića, “Zajdi, zajdi” Aleksandra Sarievskog (aranžman Miloš Gavrilović), kao i ruskom “Konj” Igora Matvienka, u aranžmanu Dalibora Markovića.

Usledile su kompozicije na narodne teme Jovice Gavrilovića, Dragane Veličković i “Vrti kolo”, narodno kolo iz Pirota, u aranžmanu Igora Nikolića.

Publika je bila u prilici da vidi i spot “Vinska pesma” Milana Ignjatovića, nagrađen trećom nagradom stručnog žirija i prvom publike na Međunarodnom festivalu klapa u Perastu.

Koncert je efektno završen izvođenjem Geršvinove “Summertime”, “Caruso” Lučo Dala,  “Devojko mala” Darka Kraljića i “La fuenza major – Snaga ljubavi” koju potpisuju Holi Džonson, Peter Gil, Mark O’Tul i Brajan Neš.

Oduševili su i solisti ovog ansambla tenori Marko Milanović, Mario Petrović, Bojan Stanković i bas Ivan Stojanović, kao i Miloš Gavrilović i Dalibor Marković za klavirom.

Pored njih članovi ove vokalne grupe su i bas Ilija Stojadinović, baritoni Dimitrije Pančić, Miodrag Perović, kao i tenori Aleksandar Stefanović i Ivica Stojanović.