Naslovna Kultura Vlatko Stefanovski trio oduševio publiku 53. “Mokranjčevih dana“

Vlatko Stefanovski trio oduševio publiku 53. “Mokranjčevih dana“

388
0

Trio Vlatka Stefanovskog za svoje prvo predstavljanje na festivalu „Mokranjčevi dani“ odlučio se za svoj uobičajeni koncertni repertoar, darujući publici obrade narodnih pesama i kompozicije iz opusa grupe „Leb i sol“.

Makedonsko devojče, Se zaljubiv jedno mome, Jovano, Jovanke, ali i pesme inspirisane narodnim kolima, različitih taktova, činile su tek deo magije negotinskog koncerta Vlatka Stefanovskog.

Publika je pevala u glas i najveće hitove grupe „Leb i sol“: Čuvam noć od budnih, Kao kakao, Čukni vo drvo, Skoplje

„U mojoj glavi ne postoji mala i velika sredina. Ja sam to odavno naučio. Ako želite da sretnete provincijalca, možete ga sresti i u metropoli. Ako želite sresti fine ljude, možete ih sresti u najmanjem mestu, i u selu, i u šumi i na livadi“, kaže Vlatko Stefanovski.

Vlatko Stefanovski, Đoko Maksimovski na bas gitari i Dino Milosavljević za bubnjevima priredili su publici u Negotinu koncert za pamćenje.

Jedan od najvećih gitarskih virtuoza sa ovih prostora poželeo je da još neki put dođe u Mokranjčev Negotin.

„Publika nas je zapratila u svakom tonu, u svakom trenutku su znali šta radimo i reagovali shodno tome što smo radili i davali. Prvi put sam na „Mokranjčevim danima“ i prvi put u Negotinu i strašno mi je važno kad đođem u neko mesto, a ovo nije patetična izjava, već čista istina, da ostavim utisak najbolji što mogu, a baš je tako bilo večeras u Negotinu“, kaže Vlatko Stefanovski.