Naslovna Kultura Vlasta Mladenović dobitnik “Drainčeve nagrade”

Vlasta Mladenović dobitnik “Drainčeve nagrade”

402
1

Negotinski pesnik Vlasta Mladenović dobitnik je ovogodišnje “Drainčeve nagrade” za zbirku poezije “Lokalitet i svet šarkamenskih rima“, koju je prošle godine publikovao “Presing” iz Mladenovca.

Žiri u sastavu dr Goran Maksimović, akademik Milovan Danojlić i Dragan Barjaktarević ovogodišnju “Drainčevu nagradu” jednoglasno su dodelili ovo prestižno poetsko priznanje negotinskom pesniku.

Kako se navodi u obrazloženju ove odluke Mladenovićeva poetika prožeta je “izrazitom pobunom, ironijom i samoironijom, a iskazana originalnim pesničkim jezikom”.

Knjiga Vlaste Mladenovića, istakao je dr Goran Maksimović, predstavlja “glasni savremeni izraz Drainčeve poetike u srpskoj poeziji i podstiče nas na razmišljanja o smislu savremenog pevanja i postojanja”.

“Prijatno sam iznenađen. Baš sam malopre došao iz Šarkamena, iz mog Rima. Radujem se i zbog Drainca, jer mi je najdraži, a njegova poetika najbliža. Raduje me i što ima poštenog žirija koji je verovatno imao u vidu moje saglasje sa Draincem, moju duhovnu korespodenciju sa njim, pa je to ovde i imalo smisla”, kaže za NG portal Vlasta Mladenović.

Negotinskom pesniku će nagrada biti uručena u Prokuplju na 49. Drainčevim susretima, koji će u gradu pod Hisarom biti održani od 28. do 30. avgusta.

1 KOMENTAR

  1. Dobije li u ovoj Srbijici neko neku knjizevnu nagradu, a da nije clan Srpsog knjizevnog drustva? Jadna zemljo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.