Naslovna Društvo Vlasnici firmi u negotinskom Tržnom centru traže zaštitu policije od vandala

Vlasnici firmi u negotinskom Tržnom centru traže zaštitu policije od vandala

4042
0

Poslednjih nedelja, zgrada Tržnog centra u Negotinu  postao je poprište neodgovornog ponašanja maloletnih izgrednika.

Remećenje javnog reda i mira, vandalizam i uništavanje imovine u Tržnom centru postali su ozbiljan problem koji zahteva hitno rešavanje, upozoravaju vlasnici firmi u ovom delu grada.

Gotovo svakog petka i u dane vikenda lokali u Zelenoj zgradi na udaru su maloletnika, ističu vlasnici brojnih radnji koji posluju u ovom objektu. Do sada su štete zabeležene na elektroinstalacijama, protivpožarnim aparatima, izlozima, zidovima Tržnog centra koji je išaran raznim porukama. Stradali su i prozori, poštanski sandučići, polomljene su rigips ploče oko stubova.

“Potrebna nam je podrška policije kako bismo zaustavili ovakvo ponašanje koje ne samo da nanosi materijalnu štetu, već ugrožava i sigurnost svih nas u ovom prostoru,” ističu vlasnici negotinskih firmi koje posluju u Tržnom centru i dodaju da je ovo samo prvi korak u rešavanju problema koji zahteva aktivno učešće svih relevantnih aktera.

Zbog toga su se, vele, obratili Policijskoj stanici Negotin sa zahtevom za dodatnom podrškom kako bi se petkom i subotom, posebno od 22 do 23 sata, obezbedila prisutnost policijskih patrola u Tržnom centru.

“Pozivamo i roditelje da se aktivnije uključe u praćenje aktivnosti svoje dece, da razgovaraju o posledicama vandalizma i podstiču ih na odgovorno ponašanje. Podrška roditelja i obrazovnih institucija i usmeravanje mladih ka pozitivnim aktivnostima, ključni su u sprečavanju ovakvih incidenata.”

Peticiju kojom su skrenuli pažnju na ovaj sveprisutniji problem potpisalo je svih 20 vlasnika firmi koje posluju u Tržnom centru i koje su, zbog ovakvog bezobzirnog ponašanja omladine, prinuđeni da svake nedelje iznova popravljaju polomljeno.

“Podrška Policijske stanice Negotin od suštinskog je značaja. Verujemo da samo zajedno možemo stvoriti okruženje u kojem će svako od nas biti ponosan na prostor koji delimo. Nastojimo da i ovim apelom budemo primer odgovornosti i ukažemo da kao zajednica i te kako brinemo o prostoru u kojem delujemo, a koji nam iznova svojim neodgovornim ponašanjem narušavaju oni koji bi trebalo da budu naša budućnost”, navode vlasnici i zakupci lokala u Tržnom centru.