Naslovna Politika Vlaška stranka: O zajedničkoj političkoj borbi i nastupanju u ime VS odluke...

Vlaška stranka: O zajedničkoj političkoj borbi i nastupanju u ime VS odluke donosi Predsedništvo

610
0

Vlaška stranka obavestila je javnost da nije bila upoznata sa dogovorom o zajedničkoj borbi na poboljšanju položaja vlaške nacionalne manjine u istočnoj Srbiji koji su ozvaničili predstavnik pokreta “1 od 5 miliona” Martin Bežinarević i predsednik opštinskog odbora Vlaške stranke Majdanpek Janko Nikolić.

U dopisu koji je, kao odgovor na saopštenje Pokreta “1 od 5 miliona” koji je NG portal objavio 9. februara, našoj redakciji prosledila Vlaška stranka navodi se da predsedništvo stranke nije bilo upoznato sa dogovorima o zajedničkoj borbi na poboljšanju položaja vlaške nacionalne manjine u istočnoj Srbiji.

“Ovim putem obaveštavamo javnost da odluke o zajedničkoj političkoj borbi i nastupanju u to ime u Vlaškoj stranci donosi samo predsedništvo stranke a ne pojedinci ili opštinski odbori. Nastup predsednika opštinskog odbora Majdanpek Janka Nikolića je nelegalan jer iza te odluke ne stoji odluka ni podrška predsedništva Vlaške stranke, te se takav čin ima smatrati samovoljnim i nevažeći činom.Vlaška stranka se ograđuje od pomenute izjave a protiv predsednika opštinskog odbora Janka Nikolića će pokrenuti disciplinski postupak zbog nepoštovanja statuta Vlaške stranke i samovolje. Vlaška stranka ne smatra da se u Srbiji krše manjinska prava Vlaha kao što je to u vašoj objavi napisano i insistira na toleranciji i zajedništvu sa srpskim narodom i ostalim narodima koji vekovima žive na prostorima istočne Srbije. Pomenutim tekstom se ozbiljno narušavaju programski ciljevi Vlaške stranke i narušava se ugled Vlaške stranke pa vas molimo da se ova nesmotrena greška našeg člana ne smatra kao zvaničan stav stranke”, navodi se u saopštenju Vlaške stranke koje potpisuje predsednik Živojin Ilić.