Naslovna Politika Vlaška stranka dobila novo rukovodstvo

Vlaška stranka dobila novo rukovodstvo

2815
0

Vlaška stranka sa sedištem u Negotinu nedavno je na godišnjoj skupštini, održanoj u Mokranju, dobila novo rukovodstvo.

Janko Nikolić, predsednik Vlaške stranke

Za predsednika Vlaške stranke izabran je Janko Nikolić, dosadašnji predsednik majdanpečkog opštinskog odbora, a za zamenika Dragiša Pređesković Kera.

Nikolić je, inače, član Vlaške stranke od osnivanja i u njoj je do sada obavljao funkcije predsednika mesnog i opštinskog odbora. Ove godine reaktivirao je i mesni odbor u Leskovu i učestvovao u stvaranju Mesnog odbora u Donjem Milanovcu.

 „Moj prioritetni zadatak je ujedinjenje Vlaha. Želimo da svoje ambicije i potrebe ostvarimo isključivo u okvirima institucija države Srbije, ne želimo ni sukobe, ni podele. Želja nam je da budemo stranka koja će da ujedini čak i sve političke opcije. Da li je neko član političke partije, udruženja nebitno je, svi delimo istu koru hleba i svi želimo da nam bude bolje. Jedan od ciljeva nam je, svakako, i da uspostavimo veći dijalog i kontakt sa dijasporom. U narednom periodu ćemo nastojati i da uspostavimo bolji dijalog i sa svim našim selima u severoistočnoj Srbiji, sa onima u kojima žive Vlasi i onima u kojima ih nema, jer smatramo da ima mesta saradnji sa svim stanovnicima ovog kraja bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost“, kaže Janko Nikolić, predsednik Vlaške stranke.

Na sednici skupštine ove političke organizacije usvojena je ostavka dosadašnjeg predsednika Živojina Ilića i njegovog zamenika Milutuna Karabaševića, ali i finansijski plan poslovanja, kao i druge odluke bitne za funkcionisanje stranke.

Članovi Glavnog odbora su: Staniša Paunović i Tomislav Trailović iz Opštinskog odbora Majdanpek, Zaviša Pavlović i Dragiša Pređesković iz negotinskog Opštinskog odbora, dosadašnji zamenik predsednika Milutin Karabašević i Zoran Todorović iz Opštinskog odbora Bor, Dragan Stanković i Miloš Jončić iz Opštinskog odbora Zaječar i Đorđe Miladinović i Goran Vukalo iz Opštinskog odbora Požarevac, Danijela Durkalić, generalni sekretar i Miloje Dimiresković, predsednik Političkog saveta.

Po statutu stranke, svi predsednici opštinskih odbora su automatski i potpredsednici Vlaške stranke, pa će ovu funkciju u narednom periodu obavljati: Ivan Petković (Zaječar), Milutin Karabašević (Bor), Ilija Florić (Požarevac) i Dragiša Brebulović (Negotin), a nakon izbornog procesa i budući predsednik opštinskog odbora u Majdanpeku.