Naslovna Društvo COVID-19 Vladimir Veličković: Proslavite slavu u krugu najmilijih

Vladimir Veličković: Proslavite slavu u krugu najmilijih

1009
0

Epidemiološka situacija u Negotinu, istakao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, malo je bolja nego prethodnih dana, kada je na dnevnom nivou beleženo više desetina pozitivnih.

U poslednja 24 časa urađeno je 38 antigenskih testova i osam PCR, od kojih su 10 uzoraka pozitivni na prisustvo virusa korona.

Danas do 14 sati testirano je 22 građana antigen testovima, a juče posle 14 sati njih 16, a od toga broja je osam pozitivno. U Zdravstveni centar stigli su iz Instituta za javno zdravlje i niškog “Vatrenog oka”  i rezultati osam PCR testova, od kojih su dva pozitivna.

Pozitivan rezultat zabeležen je kod tri žene od 35 do 61 godine starosti, kao i kod sedmorice muškaraca od 23 do 62 godine.

Aktivno pozitivnih na virus korona u opštini Negotin je 649.

U Zdravstvenom centru Negotin, u bolničkim odeljenjima u kovid režimu zbrinuto je 57 pacijenata, a naši sugrađani trenutno su hospitalizovani i u kovid bolnicama u Nišu i Beogradu.

Samo za poslednjih sedam dana u kovid ambulanti u Negotinu pregledane su ukupno 622 osobe, od kojih je više od sto pacijenata zabeleženo u ponedeljak, utorak i četvrtak.

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković je još jednom apelovao da se mere poštuju i da građani shvate da ukoliko sami brinemo o svom zdravlju, na taj način štitimo i sebe ali i druge.

“Stanje u našoj opštini je za nijansu bolje, u smislu broja pozitivnih na dnevnom nivou i broja pacijenata koji su zatražili medicinsku negu, ali ako pogledamo kako je obeležavanje dve krsne slave Mitrovdana i Aranđelovdana, uticalo na povećanje broja pozitivnih slučajeva, upućujem apel i molim naše građane da sutrašnji praznik obeleže u krugu svojih najmilijih. Ako sačuvate sebe sačuvaćete i druge oko sebe. Neka nam nauk bude ono što smo imali u proteklih mesec i po dana. Moramo biti svesni da smo mi ti koji širenje virusa možemo da sprečimo ili da razbuktamo“, naveo je Veličković.