Naslovna Društvo COVID-19 Vladimir Veličković: Planirano po 10 uzorkovanja dnevno na prisustvo korona virusa

Vladimir Veličković: Planirano po 10 uzorkovanja dnevno na prisustvo korona virusa

2128
0

Svih 17 uzoraka testiranih 6. aprila na prisustvo korona virusa kod negotinskih zdravstvenih radnika su negativni, potvrdio je zaječarski Zavod za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru. Ovih dana nastavljaju se testiranja.

Pacijentkinja R.Đ. (71) iz Smedovca kod Negotina koja je zbrinuta u Kliničkom centru u Nišu se dobro oseća i čeka se još jedan negativni kontrolni uzorak kako bi izašla iz bolnice, istakao je danas Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i komandant Štaba za vanredne situacije.

Prati se revnosno i zdravstveno stanje Z.B. negotinskog interniste zbrinutog u KBC „Zvezdara“ u Beogradu.

 „Očekujemo kod oboje naših sugrađana da iz ovoga izađu kao pobednici“, rekao je Veličković.

Do sada je testirano 27 Negotinaca, od kojih su samo ova dva slučaja pokazala prisustvo korona virusa. Kod zdravstvenih radnika, onih koji su testirani 6. aprila, testovi su bili negativni.

U ponedeljak su testirana i dva pacijenta sa grudnog, kao i policijski službenik kome je bila određena mera samoizolacije zbog putovanja u inostranstvo. I njihovi testovi su negativni. Testiranja će biti nastavljena i narednih dana, po 10 dnevno, potvrdio je Veličković.

“Od 27 lica testiranih sa teritorije naše opštine samo dvoje je pozitivno, ostali su negativni što nas raduje. Nadamo se da će svest našeg stanovništva i dalje biti na visokom nivou, borba još traje i treba da budemo još disciplinovaniji u naredne dve nedelje  da bismo imali što manje pozitivnih ako je ikako moguće da ih više i ne bude. Samo disciplina i ništa drugo”, dodao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i komandant Štaba za vanredne situacije.