Naslovna Društvo Vladimir Veličković: Obnovićemo uništena igrališta, uvesti video nadzor…

Vladimir Veličković: Obnovićemo uništena igrališta, uvesti video nadzor…

560
0

Povodom sve učestalijih “rušilačkih pohoda” i lomljenja sprava na dečjim igraliština u Negotinu, o čemu NG portal redovno izveštava, danas se oglasio i predsednik Opštine, Vladimir Veličković.

Slomljeni mobilijar na dečjim igralištima u centralnom gradskom parku i u Naselju Veljko Vlahović biće zamenjen novim i bezbednijim, ali, nažalost, ne ove godine.

Po svemu sudeći neke od sprava će biti popravljene, a nove bi mogle da budu nabavljene tek 2019.

“Ove godine zbog već poznatih velikih radova koje moramo sprovesti na rekonstrukciji toplovoda od Borskog naselja do ulice Srbe Jovanovića koji iznose 58 miliona dinara i koje smo rebalansom obezbedili, nismo u mogućnosti da nabavimo nove mobilijare već ćemo popravkom probati da neke sprave za igranje obezbedimo deci“, istakao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Međutim, čak i da se igrališta dovedu u red, niko ne garantuje, da ih neko neće ponovo i namerno uništiti. U lokalnoj samoupravi ističu da su planirali da dogodine naprave igralište i za decu u Naselju Miloševski put, ali da će to morati da sačeka, jer će sredstva, umesto za opremanje novih, morati da budu odvojena za opremanje igrališta koja su postojala, ali ih je neko namerno polomio.

“Iduće godine isplaniraćemo sredstva za nabavku novih mobilijara koji zadovoljavaju sve predviđenje bezbednosne uslove i predvidećemo obavezno i video nadzor tih prostora. Apelujem na građane da prijavljuju ovakve vandalizme nadležnima na vreme jer je bilo slučajeva da su o nepriličnom ponašanju obaveštavali tek kada je bilo kasno. Svi zajedno moramo da čuvamo naš grad, jer za svaku polomljenu spravu za igranje, klupu, kantu za smeće, kandelabar moraćemo da izdvojimo nova sredstva koja možemo ipak da usmerimo za neke druge stvari”, rekao je Veličković.

Prvi čovek Negotina razgovarao je i sa nadležnima u Policijskoj upravi u Boru da se pojača nadzor i kontrola kako bi se sprečili dalji ovakvi nemili događaji.

“Kao predsednik, prosvetni radnik i otac najoštrije osuđujem vandalsko ponašanje pojedinaca, koji iz samo njima znanih razloga, ruše igrališta namenjena najmlađima. Rušilačko ponašanje NN lica prijavljeno je nadležnim organima, to je učinilo Javno komunalno preduzeće koje brine o tim prostorima i očekujemo da se počinioci ovakvih nedela privedu pravdi. Nerazumno ponašanje pojedinaca nanosi štetu koju će najviše osetiti deca ali i svi mi jer ćemo morati da nabavimo nove mobilijare koji nisu jeftini”, dodao je Veličković.