Naslovna Politika Vladimir Veličković na vanrednoj konferenciji za medije: Čuvaćemo institucije opštine

Vladimir Veličković na vanrednoj konferenciji za medije: Čuvaćemo institucije opštine

2588
0

U Negotinu je danas održana vanredna konferencija za novinare na kojoj su se javnosti obratili Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, mr Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine i Goran Jovanović, šef odborničke grupe SNS.

U susret protestu koji je Savez za Srbiju najavio za sutra u 15 časova u Beogradu, ali i zbog, kako je istakao Goran Jovanović, šef odborničke grupe „Aleksandar Vučić- Srpska napredna stranka“, saznanja da opozicija planira „nasilni upad u državne ustanove i opštine“, danas je i u Negotinu, po uzoru na ostale gradove i opštine u Srbiji, održana vanredna konferencija za medije.

Vladimir Veličković je na ovoj konferenciji poručio građanima da će braniti njihove interese kao i njihovu volju iskazanu na izborima 24. decembra 2017. godine, a opoziciji da neće ni po koju cenu dozvoliti da se volja građana prekraja.

„Pre nešto više od godinu dana izabranimo smo na lokalnim izborima na legalan način i dužni smo da tu podršku i poverenje branimo. Ljudi koji su nezadovoljni izbornim rezultatima i nezadovoljni vašom voljom žele da na nelegalan način uznemire i pre svega opstruišu rad državnih institucija“, rekao je Vladimir Veličković.

On je najavio i da će biti uvedena i dežurstva u narednom periodu kako bi se sačuvale institucije opštine od eventualnih ataka pristalica Saveza za Srbiju.

 „Poručujem da nasilje i revolt na ulici, ako nisu mirni i demokratski, predstavljaju teror manjine nad većinom“, dodao je Veličković.

Mr Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine Negotin i predsednik opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije podsetio je na izborne rezultate poslednjih lokalnih izbora kada je koalicija naprednjaka i socijalista osvojila 36 mandata.

„Više od 76 odsto građana podržalo je na lokalnim izborima 24. decembra 2017. našu listu i obavezala nas da radimo u njihovom interesu. Od dana kada smo konstituisali vlast to i činimo. Oštro osuđujemo nasilje“, istakao je Uruković.

Konferenciji za medije u foajeu ispred predsedničkog kabineta prisustvovali su i neki od odbornika vladajuće koalicije okupljene oko naprednjaka i socijalista, Vladimir Stanković, načelnik Borskog upravnog okruga, članovi Opštinskog veća i direktori nekih od opštinskih ustanova i preduzeća.