Naslovna Društvo Vladan Mijailović, novi guverner Rotari distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru

Vladan Mijailović, novi guverner Rotari distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru

404
0

Vladan Mijailović, magistar  tehničkih nauka iz Bora novi je guverner Rotari distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru.

Foto: Distrikt Srbija i Crna Gora

Na svečanosti preuzimanja funkcije u Carskoj palati Felix Romuliana kod Zaječara Vladan Mijailović, magistar tehničkih nauka iz Bora funkciju guvernera Rotari distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru preuzeo je od dosadašnjeg vršioca te funkcije Aleksandra Radojičića.

Mijailović, čija će dužnost trajati do 1. jula naredne godine, istakao je da nova dužnost, za njega predstavlja čast i zadovoljstvo, ali i obavezu jer je bivši guverner postavio visoku lestvicu.

“Pod novim motom „Magija Rotarija“ (The Magic of Rotary) od danas počinje godina u kojoj ćemo se družiti i uživati u ostvarivanju ciljeva koje smo zajedno postavili.  Magiju rotarija sprovodićemo koristeći akcioni plan kroz četiri pravca delovanja: povećati uticaj tako da svi klubovi: imaju lokalne i međunarodne projekte,  učestvuju u davanju u Rotari Fondaciju i  da koriste distrikte i globalne  fondove u realizaciji projekata, zatim proširiti domen tako što ćemo imati 73 dobro vođena i organizovana Rotari kluba i 32 Rotarakt kluba,  povećati angažovanje učesnika tako što ćemo podržati angažovanost,  uključenost i zadovoljstvo  članova, osnažiti prijateljstvo,  ojačati druženje i saradnju u zemlji i inostranstvu i povećati sposobnost prilagođavanja: motivisati klubove na inovativno i efikasno delovanje, razvijati potencijalne lidere među  članovima. Uključiti više žena na vodeće pozicije u distriktu i  klubovima, osnažiti mlade i ojačati  ulogu alumnija“, naglasio je Mijailović.