Naslovna Društvo Vlada Švajcarske kroz program „Nove ideje po meri zajednice“ podržala 34 projekta...

Vlada Švajcarske kroz program „Nove ideje po meri zajednice“ podržala 34 projekta iz Negotina, Kladova, Bora, Zaječara…

495
1

Vlada Švajcarske će u okviru programa Swiss PRO podržati 26 socijalno inovativnih projekata lokalnih organizacija civilnog društva sa preko 350.000 evra, kao i osam partnerskih projekata lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva sa više od 100.000 evra.

Pored 26 projekata organizacija civilnog društva koje je program Swiss PRO podržao sa skoro 350.000 evra, u okviru javnog poziva pod sloganom “Nove ideje po meri zajednice”, a među kojima su i Centar za humano delovanje „Logotera“ iz Kladova i Udruženje „Kokoro“ i Centar za socijalni rad u Boru, podržano je i osam partnerskih projekata lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva sa preko 100.000 evra.

Realizacija ovih projekata je u toku i pružiće podršku za najmanje 650 ljudi iz ranjivih grupa u Negotinu, Zaječaru, ali i u Vlasoticu, Ivanjici, Smederevu, Raški, Ćupriji i Novom Pazaru.

„Najveća vrednost ovih projekata je stvaranje promene na lokalnom nivou koja ima efekat na bolji kvalitet života korisnika, bilo u ekonomskom, društvenom ili kulturnom smislu. Vlada Švajcarske će nastaviti da podržava inicijative socijalnog uključivanja ranjivih grupa“, istakao je Petar Vasilev, nacionalni službenik programa Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji.

Projekat opštine Negotin, „Budimo jači“, u saradnji sa partnerskom organizacijom odnosi se na pružanje medicinskih fizioterapijskih tretmana i govornih terapija za decu sa posebnim potrebama i poremećajima u govoru čiji se broj, prema zvaničnim podacima Doma zdravlja, u poslednje vreme povećao.

Swiss PRO će ovaj projekat podržati sa 13.900 evra, a lokalna samouprava sa 2.375 evra.

„Podrška ranjivim grupama zasnovana je na analizi potreba lokalnih zajednica i njihovih prioriteta.Profil podržanih korisnika i korisnica je raznovrstan, a najviše su zastupljene žene, pripadnici romske nacionalne manjine i mladi. Među korisnicima projekta su i stariji ljudi, osobe sa invaliditetom, oboleli od malignih bolesti, deca, samohrani roditelji, korisnici socijalne novčane pomoći i radnici bez kvalifikacija“, navela je Nataša Ivanović, službenica za socijalno uključivanje programa Swiss PRO.

1 KOMENTAR

 1. 😀…vaznii projekti…Ali kuca se gradi od TEMELJA…A TEMELJ svakog ekonomskog,socijalnog i demografskog oporavka u 21.veku u Evropi i svetu…,cija je 1/5 vec prosla…JE SAOBRACAJNA INFRASTRUKTURA.Tacka. NIJEDAN region u Evropi i svetu NIJE SE NIKADA I NIGDE …NI OPORAVIO NI RAZVIO BEZ PRIPADAJUCEG AUTOPUTA,ZELEZNICKOG KORIDORA…..
  Tako da bez TRANSEVROPSKOG (ATLANSKI OKEAN -CRNO MORE) Multimodalnog saobracajnog koridora -Istok (Crnomorskog koridora) , koji preko Republike Srbije,Istocne Srbije,Timocke krajine,Borskog upravnog okruga,Opstine Negotin i Negotina, svojim TRANSEVROPSKIM AUTOPUTEM, ZELEZNICKIM KORIDOROM I RECNIM DUNAVSKIM KORIDOROM ..spaja CELU EVROPU…ne postoji ni napredak ni oporavak ovog regiona Srbije ,pa ni Negotina. Svaka druga prica je BAJKA ZA MALU DECU..koju smo vec 17.963 puta slusali u prethodnim decenijama..😀😀😀
  I ZATO CEMO IZGRADITI NAS MS KORIDOR -ISTOK(CmK) ….Upravo je ZESTOKA borba DA UKLONIMO POSLEDNJU BLOKADU…
  I KO je taj ko ce da nas spreci…? Kako se zovu ti koji BLOKIRAJU TRANSEVROPSKI ,,koridor zivota,, cele Istocne Srbije,, …? 😂😂😂
  Pa sto se KRIJU U SENCI kad jsu takavi mocnici …😂😂😂😂 ..I IZMISLJAJU NEBULOZE OD NOVIH PRIORITETA ,AUTOPUTEVA I BRZIH MAGISTRALA PO ISTOCNOJ SRBIJI…Da bi trajno i zauvek ELIMINISALI nas TRANSEVROOSKI MS Koridor Istok (CmK) DZABE IM JE ….i Negotinci i Krajinci TO MORAJU DA ZNAJU..😂😂😂😂..A uskoro… ,odosmo i mi u tu senku…DA IH ZA USI IZVUCEMO NA SVETLO….I DA IH STAVIMO U IZLOG…da ih SVI VIDIMO…😂😂😂 Da SVI lepo vidimo te otrovne ,podle i lazljive zeceve..
  😂😂😂 …..Koji su u stvari samo otrovni pacovi…😂😂😂 .I pozz.iz 🚞

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.