Naslovna Ekonomija Vinariji “Gamanović” uručen sertifikat “Balcanica Superior”

Vinariji “Gamanović” uručen sertifikat “Balcanica Superior”

653
0

Vinariji “Gamanović” iz Kladova uručen je sertifikat Regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior”.

Foto: RARIS

Vinarija “Gamanović”  je peta kompanija, uz Hotel “Đerdap”, “Atrijum” Apartmane, Restoran “Jezero” i “Glikeriju” iz Kladova, koja je ispunila sve kriterijume i stekla pravo korišćenja prestižnog statusa koji danas ima 21 kompanija iz istočne Srbije.

Ovu kladovsku vinariju osnovali su 2006. kao vinariju „Duša“  Siril Bonžiro i Estel Žermen, koji su se se doselili iz Francuske, primenili znanje i iskustvo svojih predaka i sa plantaža čuvenog kladovskog vinograda napravili vrhunsko belo vino, nazvano „Duša Dunava“.

Januara 2020. godine vinariju kupuju Milisav i Miroslav Gamanović, vlasnici D.O.O „Gaman“, iz Kladova i menjaju joj naziv u vinarija „Gamanović“. Novi vlasnici, otac i sin, time nastavljaju dugogodišnju porodičnu tradiciju gajenja vinove loze i proizvodnje vrhunskih vina i rakije.

Pored Vinarije “Gamanović”, sertifikovani partneri ovog brenda su i negotinske vinarije “Matalj”, “Raj” iz Rajca i “Mikić” iz Rečke, Etno selo „ Zlatni domaćin “ i pivnice „C’est La Vie“ iz Rajca i „Jovanović“ iz Rogljeva.

Među sertifikovanim partnerima brenda „Balcanica Superior“ su i knjaževački “Timomed”, MDS, SCS Plus, Frutimo, sokobanjski “Adonis” i Restoran “Župan”, “Hotel Albo” iz Bora, kao i Irish Pub “Rivendell” i Kafe – poslastičara “Stella Lux” iz Zaječara.