Naslovna Ekonomija Vinarija Manastira Bukovo apsolutni pobednik 14. Međunarodnog sajma meda i vina

Vinarija Manastira Bukovo apsolutni pobednik 14. Međunarodnog sajma meda i vina

1074
0

Apsolutni pobednik 14. Međunarodnog sajma meda i vina je Vinarija Manastira Bukovo, ocena je stručnog žirija ovogodišnje privredno-turističke manifestacije u Negotinu.

Pored titule apsolutnog pobednika, Vinariji Manastira Bukovo pripala je i nagrada za najbolje ocenjeno vino u kategoriji crvenih vina i to za Kaberne sovinjon iz 2015.

U ovoj kategoriji drugo mesto osvojila je Vinarija “Janucić” iz Veljkova, a treće Poljoprivredno gazdinstvo Dragoslava Ilića iz Vidrovca.

U kategoriji belih vina najbolje ocenjeno vino je prošlogodišnji italijanski rizling PTK “Ključ” DOO iz Kladova.

Drugo mesto pripalo je Vinariji “Aven” iz Inđije, a treće je osvojiloPoljoprivredno gazdinstvo Zorana Vasiljevića Šorka iz Rogljeva.

Najbolje vino u kategoriji roze vina, po mišljenju Ocenjivačke komisije koja je radila u sastavu: docent dr Aleksandar Petrović sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, predsednik, diplomirani inženjer tehnologije Maja Popović i master inženjer tehnolog Nikolina Lisov, članice Кomisije, proizveo je “Podrum Milivojević 1972” iz Rečke.

Drugo mesto osvojio je Podrum “Gergina” iz Negotina, a treće Vinarija Svetislava Nikolića iz Inđije.

I u kategoriji desernih vina najbolje vino dolazi iz Rečke, ali iz “Top Vinarisa”, kojoj je u pripalo i treće mesto, dok je drugo dodeljeno vinu iz Podruma “Janucić” iz Veljkova.

Nagradu  za najbolje ocenjeno vino u kategoriji specijalnih, aromatizovanih vina poneo crveni bermet iz 2018. koga je proizvela Vinarija “Ravnica” iz Inđije.

Ova vinarija osvojila je i drugo mesto, dok je treće dodeljeno “Top Vinarisu” iz Rečke.

Turistička organizacija opštine Negotin uručila je nagradu za najbolje uređen štand jagodinskoj firmi “Sani bon 91”.

Ocenjivačka komisija je ovih dana ocenila više od stotinu uzoraka i podelila 98 vinskih priznanja, od kojih 33 zlatne, 37 srebrnih i 28 bronzanih odličja.

„Čestitam svim nagrađenim vinarijama. Veoma me raduje, što iz godine u godinu, na sajmu učestvuje sve veći broj izlagača i što je program sve bolji, čime se postavaju i dostižu viši standardi u promociji naših najkvalitetnijih proizvoda, meda i vina“, rekao je zatvarajući 14. Međunarodni sajam meda i vina, Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.