Naslovna Ekonomija Vina manastira Bukovo oduševila vinare na sajmu “Vini da Terre Estreme” u...

Vina manastira Bukovo oduševila vinare na sajmu “Vini da Terre Estreme” u Italiji

1447
0

Crna tamjanikaGame i Cabernet Sauvignon, vina Manastira Bukovo predstavljena u Trevizu na manifestaciji “Vini da Terre Estreme”, koja promoviše herojska vina sa ektremnih područja.

Sa manifestacije “Vini da Terre Estreme”; foto: Manastir Bukovo

Sajam vinaVini da Terre Estreme” u Trevizu, gradiću nadomak Venecije, okupio je proizvođače koji plodove vinove loze sakupljaju  sa nepristupačnih mesta, velikih visina, kamenitog tla terasa, dina  iz  Hrvatske, Slovenije, Argentine , Čilea, Italije, Srbije…

Našu zemlju na ovom neobičnom i originalnom sajmu predstavljali su, na poziv organizatora, Radovan Đorđević sa vinima od prokupca i tamjanike iz svoje Vinarije “Čokot”, ali i onima iz manastirske Vinarije Bukovo, koja je predstavljena vinima Crna tamjanikaGame i Cabernet Sauvignon.

“Sajam je na jako visokom nivou u svakom pogledu, kakvih nema u Srbiji. Hvala Bogu, srpska vina su izazvala veliko oduševljenje i interesovanje na sajmu, a naši utisci su prevazišli sva očekivanja”, kaže za NG portal iguman Manastira Bukovo arhimandrit Kozma.

foto: Manastir Bukovo

Vinari na ovom neobičnom sajmu nisu krili svoje oduševljenje prokupcem, belom i crnom tamjanikom koja je bila pravo iznenađenje za ljubitelje vina.

Susret vinara u Trevizu nije mesto na kome se vina ocenjuju na svetskom nivou, već mesto gde o vinu razgovaraju pravi ljubitelji ovog pića i oni koji se njime bave kroz biznis.

Vinogradi se prostiru na 7,5 ha površine; foto: Manastir Bukovo

Nastup na ovoj manifestaciji će bukovskoj vinariji doneti vredna iskustva i podstrek za dalji rad, posebno za negovanje autentičnih domaćih sorti.

“Zbog obaveza nismo u mogućnosti da pravimo neke ozbiljne planove unapred. Što se tiče vinograda tih 7,5 hektara su hvala Bogu sasvim dovoljna za sad. Vinarija je veliki poduhvat i za sada nekih ozbiljnih planova nemamo, jer su nam oprema iuslovi dobri”, ističe monah Platon.