Naslovna Društvo Vetar olujne jačine naneo brojne štete žiteljima Negotinske krajine

Vetar olujne jačine naneo brojne štete žiteljima Negotinske krajine

1975
0

Na celoj teritoriji opštine Negotin duva jak zapadni vetar olujne jačine koja se kreće i do 68,7 kilometara na čas.

Fotografija: Predrag Buca Trokicić

Jak zapadni vetar na teritoriji opštine Negotin, olujne jačine, načinio je brojne štete širom Negotinske krajine, lomio je drveće i crepove, čupao saobraćajne znakove, turističke putokaze, kidao žice i rušio bandere….

Bez struje je u ovom trenutku oko 200 potrošača koji se napajaju sa desetokilovoltnog izvoda Jabukovac, reonske trafo stanice Porkarec, Zamna, Vašarište, Turija i Pojana Lunga.

Struju nemaju ni domaćinstva u zaseocima Pernječ i Dubrava koja se inače snabdevaju sa reonske trafo stanice Malajnica, kao ni korisnici reonskih trafo stanica Štubik u zaseocima Dubrava i Turija.

I tokom noći zbog jakon vetra koji na ovim prostorima poslednje dve decenije i nije uobičajen, dešavali su se ispadi sa elektrodistributivne mreže skoro na celom području u brdsko planinskom delu opštine.

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda i danas će u istočnoj Srbiji duvati jak vetar, povremeno sa udarima olujne jačine, severozapadni, uveče u slabljenju.

I narednih dana očekuje nas pretežno oblačno vreme s čestom pojavom kiše u nižim i snega u planinskim predelima. Dnevna temperatura ispod proseka.