Naslovna Društvo Veseli dečiji karneval obojio gradski trg u Negotinu

Veseli dečiji karneval obojio gradski trg u Negotinu

1765
0

Šarenio se danas gradski trg ispunjen dečijim kostimima na karnevalu koji je okupio predškolce vrtića “Pčelica” i učenike razredne nastave gradskih i seoskih škola naše opštine. Svoj talenat učenici su pokazali u programu “ Škole svome gradu”.

Prolazili su danas gradskim trgom kauboji i Indijanci, pećinski ljudi, likovi iz crtanih filmova, princeze, životinje, sportisti, knjige, umetničke slike, istorijske ličnosti pozdravljene osmesima roditelja i znatiželjnih Negotinaca.

Za karneval su se najmlađi spremali čitav dan i sa nestrpljenjem ga iščekivali.

Najuspešnije i najkreatvnije maske su i nagrađene a žiriju koga su činile: Ana Barać, Maja Manić i mr Dragana Jaćimović, nije bilo lako da izabere najoriginalnije.

Prvu nagradu su podelili Magdalina Gagić i Mihajlo Brkić sa maskom “Pećinski ljudi”, drugu Ema Mijušković za “Devojku sa bisernom minđušom” a treću je za najkreativniju masku “Meduza” osvojila Nina Ristić.

Po oceni žirija najuspešnija grupna maska su “Kauboji” Predškolske ustanove “Pčelica”.

Na letnjoj sceni pred publikom su se svojim programom predstavili učenici negotinskih osnovnih škola “Vera Radosavljević”, “Vuk Karadžić” i “ Branko Radičević”, kao i seoskih škola: “Branislav Nušić” iz Urovice, “Pavle Ilić Veljko” iz Dušanovca.  Program su pripremili i učenici škole “12. septembar” , Umetničke škole “Stevan Mokranjac” i Predškolske ustanove “Pčelica”.

Program “Škole svome gradu” koji već tradicionalno organizuje Narodna biblioteka “Dositej Novaković” uz podršku negotinskog Doma kulture “Stevan Mokranjac” zaokružen je dodelom nagrada.

Na literarnom konkursu “ Pesma mome gradu” prvu nagradu osvojila je Laura Savić iz Osnovne škole “Vera Radosavljević”, drugu Manuela Novaković, učenica Tehničke škole i treću Mina Milivojević, učenica Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

Pohvale su uručene: Danici Filidžanović iz Osnovne škole “Vera Radosavljević” , Violeti Nikolić iz jabukovačke škole “ Jovan Jovanović Zmaj” i Manueli Nikolić iz Tehničke škole.

Pod istim nazivom “Pesma mome gradu” bio je raspisan i likovni konkurs. Prvu nagradu osvojila je Katarina Stojanović iz škole “Vuk Karadžić”, drugu Nađa Vučinić, a treću Gala Lučić, obe iz škole “Vera Radosavljević”.

Za svoj likovni rad pohvaljen je predškolac Tadija Kesegić kao i Maša Miletić iz škole “Vera Radosavljević”.