Naslovna Društvo COVID-19 Veliko interesovanje za programe Nacionalne službe za zapošljavanje

Veliko interesovanje za programe Nacionalne službe za zapošljavanje

2870
0

Nacionalna služba za zapošljavanje, omogućila je podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja po raspisanim javnim pozivima u uslovima vanrednog stanja.

Iako se prijave podnose elektronskim putem i u uslovima otežanog poslovanja veliko je interesovanje poslodavaca i nezaposlenih za raspisane javne pozive Nacionalne službe za zapošljavanje, saopštili su nam u Filijali NSZ u Boru.

„Najveće interesovanje poslodavaca zabeleženo je za programe stručne prakse, novog zapošljavanja kao i za program samozapošljavanja za nezaposlena lica. Od uvođenja vanrednog stanja preko 3.200 poslodavaca je podnelo zahtev za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, a preko 2.000 nezaposlenih podnelo je zahteve za subvenciju za samozapošljavanje“, navodi se u saopštenju.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje ističu da se odluke donose kontinuirano, te da se, pored predviđenih uslova, prilikom odlučivanja posebno vrednuje da li su poslodavci od početka vanrednog stanja otpuštali zaposlene.

„Do sada je pozitivnim odlukama obuhvaćeno preko 1.400 poslodavaca čime je omogućeno uključivanje u programe obuka i zapošljavanje za oko 2.000 nezaposlenih lica, od čega je oko 150 osoba sa invaliditetom.  Ugovori o angažovanju lica zaključiće se u skladu sa mogućnostima u svakom konkretnom slučaju“, navodi se u saopštenju Nacionalne službe za zapošljavanje.