Naslovna Društvo Veliko interesovanje za „Negotinsku bućku“ na Kusjaku

Veliko interesovanje za „Negotinsku bućku“ na Kusjaku

861
0

Prva „Negotinska bućka“ sportsko-zabavna manifestacija koju u subotu 21. avgusta na Kusjaku, organizuje Udruženje građana „SUPA“ okupiće 22 prijavljene takmičarske posade u lovu soma bućkom, dok je za nadmetanje u spremanju ribljeg kotlića prijavljeno 12 ekipa.

U subotu, 21. avgusta, tačno u 6 sati isploviće čamci sa takmičarima iz Tekije, Donjeg Milanovca, Bora, Brze Palanke, Mihajlovca, Dušanovca, Zaječara i Negotina. Vreme predviđeno za lov soma bućkom je šest sati. U 12 sati i 30 minuta počinje merenje ulova, dok je dodela priznanja i nagrada najavljena za 14 sati.

 „Za nas kao organizatore „Negotinske bućke“ broj prijavljenih ekipa je zaista uspeh, imajući u vidu činjenicu da bućku organizujemo prvi put. Sa kusjačke plaže će krenuti 22 čamca, a potez za „bućkanje“ je od Mihajlovca do marine. Povratak svih ekipa na kusjačku plažu je do 12 sati. Obezbedili smo pehare, medalje, diplome, robne nagrade, zahvalnice. Raduje nas to što je interesovanje veliko jer je naša želja da „Negotinska bućka“ postane tradicionalna manifestacija a glavni cilj nam je da što više vremena provodimo u prirodi. Mi zato i nosimo naziv „SUPA“, to su prva slova od reči koje su naša aktivnost: Sport, to je u ovom slučaju ribolov, Umetnost, Priroda i Alternativa“, kažu u ovom Udruženju.

„SUPA“ bućku organizuje uz podršku Opštine Negotin, Udruženja sportskih ribolovaca „Timok“ iz Negotina, kao i uz pomoć sponzora.

Paralelno sa takmičenjem u lovu na soma, na kusjačkoj plaži u delu predviđenom za kamping, pored terena za odbojku na pesku, odvijaće se i takmičenje u spremanju riblje čorbe. U ovoj disciplini prijavljeno je 12 ekipa, a borba za titulu najboljeg počinje u 10 sati.

Za dobro raspoloženje svih učesnika i gostiju prve „Negotinske biće“ zaduženi su akustični bend „KontrAkord“ i DJ Alex Ivanji.