Naslovna Društvo COVID-19 Veliko interesovanje za frizere i kozmetičare: Usluga samo na zakazivanje

Veliko interesovanje za frizere i kozmetičare: Usluga samo na zakazivanje

1334
0

Nedelju dana kasnije u odnosu na ostale gradove i opštine u Srbiji u Negotinu su počeli da rade frizerski, kozmetički saloni, teretane, kladionice, igraonice za decu…

Posle jednomesečne zabrane rada zbog epidemije korona virusa i vanrednog stanja uvedenog radi sprečavanja zaraze, rad frizerskih i kozmetičkih salona, kao i drugih uslužnih delatnosti koje podrazumevaju blizak fizički kontakt ponovo je dozvoljen.

Uz pooštrene mere, sa dezo-barijerama, pripremljenim bočicama sa dezinfekcionim sredstvima i alkoholom, upotrebom zaštitnih maski i rukavica, rad u salonima organizovan je po principu zakazivanja.

Zato ovih dana i nema uobičajenih gužvi u salonima jer je mušterijama predočeno da dođu tačno u vreme kada im je termin zakazan.

I kozmetičari i frizeri spremno su dočekali da nastave rad, a da su to jedva čekali i građani pokazuje i interesovanje, jer su u većini salona svi termini i bukvalno popunjeni do kraja nedelje.

Sa ukidanjem vanrednog stanja i policijskog časa rad u salonima će ponovo biti ustrojen po smenama, pa će mušterije moći da zakazuju šišanje i kozmetičke tretmane i u popodnevnim terminima.